Kultura

Izložba digitalnih grafika u Mezanin galeriji

Niška publika će prvog vikenda u junu biti u prilici da prisustvuje otvaranju osme po redu izložbe u niškoj uličnoj galeriji Mezanin, u Balkanskoj 2. Ovom prilikom će se svojim digitalnim grafikama predstaviti grupa autora iz Beograda pod imenom „Hesoyam“ kolektiv. Svečano otvaranje izložbe je u nedelju 5. juna od 20 sati.

“Izložba digitalnih grafika ovog kolektiva jedna je od pet izložbi koja je prošla na konkursu za izlagačku 2021/22 godinu. Ime izložbe (3×3) nastalo je sa idejom da tri autora ovog kolektiva predstave po tri svoja rada u tri izložbena ormara ulične galerije”, kažu organizatori.

U Nišu će 4. i 5. juna izlagati tri autora ovog kolektiva:

Andreja Krstić „Chenipe“

Jovan Ćurčić „Quam“

Vuk Đurić Endo

Iako su stilovi svakog umetnika ponaosob vrlo specifični, neka vrsta fantastičnog nadrealizma koju svi koriste bi bio zajednički imenitelj za ova tri umetnika.

Pored izložbe koja će biti otvorena u nedelju 5. juna u 20 sati, autori će takođe u okviru izložbe izvoditi mural na fasadi Mezanina u subotu oko podneva.

Mezanin galerija je jedinstveni prostor u Nišu, koji kao umetnička galerija na ulici pruža priliku svim prolaznicima i posetiocima da besplatno i u bilo kom trenutku pogledaju postavke.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com