Društvo

Izložba članova Udruženja distrofičara Niš

U Oficirskom domu, u sredu 5. decembra sa početkom u 13 sati biće otvorena izložba slika članova Udruženja distrofičara Niš.

Organizovanjem ove Izložbe, Udruženje distrofičara Niš će obeležiti Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Gosti na otvaranju izložbe imaće priluku da čuju , uz pratnju gitare, nekoliko lepih pesama koje su napisali mladi članovi Udruženja.

Radovi koji će biti izloženi u Oficirskom domu, izlagani su nedavno i na Sajmu knjiga u Beogradu kao i u izložbenom prostoru Narodne banke Srbije.

Cilj same izložbe je da promoviše potencijale osoba sa invaliditetom kao i da istakne važnost podrške Grada Niša koja se pruža ovim mladim ljudima, umetnicima, kroz uslugu personalne asistencije kao i kroz punih četiri decenije podrške radu Udruženja distrofičara Niš.

Za ovu priliku je pripremljena i pomalo neobična pozivnica za izložbu. Na njoj se nalazi kratka priča koju je napiso član Udruženja Aleksandar Vojinović, inspirisan slikom svog druga Stevana Mitića, takođe člana Udruženja.

Udruženje je Izložbu organizovalo uz podršku Sekreterijata za dečiju i socijalnu zaštitu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com