Kultura

Izložba „Biti mlad u Srbiji“ u Nišu

Izložba 20 najboljih fotografija nastalih u okviru foto konkursa sa temom – Biti mlad u Srbiji, biće otvorena od 13. februara u 13 časova u EU Info kutku u Nišu.

Odabrane fotografije pokazuju svakodnevni život mladih u Srbiji, a od preko hiljadu pristiglih na konkurs, petočlani žiri je odabrao četiri pobedničke fotografije. Ovo je jedna od aktivnosti kojom se Delegacija EU u Srbiji pridružila obeležavanju Evropske godine mladih 2022.

Festivalska euforija“ autora Miloša Krstića je prvonagrađena fotografija koja je zahvaljujući tome objavljena u srpskom izdanju časopisa National Geographic, kao i u Politikinom zabavniku.

U kategoriji Najbolje fotografije građana i građanki nagrađene su Irena Ljubanović za fotografiju „Žena ženi solidarna“ i Jana Cekić za fotografiju „I šta ćemo sad?“.

U kategoriji Najbolja fotografija EU projekta nagradu je dobila fotografija „Amputacija ne smeta razvoju snage“ Bojana Jorgića iz Niša.

Na otvaranju izložbe, prisutnima će se obratiti Igor Rill, zamenik glavnog urednika „Politikinog zabavnika“ i autori nagrađenih fotografija Jana Cekić i Bojan Jorgić.

Izložba 20 najboljih fotografija sa konkursa biće otvorena za javnost do 27. februara.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com