Kultura

Izložba akademskog slikara iz Beograda Slavka Krunića po prvi put u Nišu!

Samostalna izložba akademskog slikara Slavka Krunića, pod nazivom „Mauzolej – izložba slika i kratkih priča“ svečano će biti otvorena u sredu, 1. novembra u Deli prostoru (Davidova 2a) sa početkom u 19 časova.

“Ovom izložbom želimo da niškoj publici predstavimo slikara iz Beograda koji je sa izuzetnim uspehom izlagao u zemlji i inostranstvu, ali do sada nije imao priliku da samostalno izlaže u Nišu i Jugoistočnoj Srbiji”, saopštili su organizatori.

Slavko Krunić je član Udruženja likovnih umetnika Srbije od 2000. godine, kao i član Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera od 2011. godine. Dobitnik je nagrade Gran pri „Milena Pavlović Barili“.

Više puta je izlagao u okviru samostalnih i grupnih izložbi u Beogradu, Valjevu, Zrenjaninu, Ljubljani, Igalu, Kopenhagenu, Madridu, Parizu, Monte Karlu itd.

“Ova izložba će biti odlična prilika ne samo za predstavljanje ovog afirmisanog umetnika, već i za doprinos raznolikosti i bogatstvu kulturnog sadržaja na niškoj umetničkoj sceni. O samoj izložbi izdvajamo reči našeg poznatog likovnog kritičara Bratislava Ljubišića: „Slikom se može poigrati, u smislu njene dvoznačnosti- ono što će doći kao tekst/tumačenje samo će, kao igra, uneti zanimljivu realnost. Onu nepostojeću“, dodaje se u saopštenju

Izložbu će otvoriti književnica Mirjana Ognjanović.
Organizuje je Udruženje građana Forum Artistikum iz Niša, zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com