Merošina

Izlila se Krajkovačka reka kod Gradišta

Bujični potoci i nataložena voda prave štetu širom opštine Merošina.

Obilne padavine prethodnih dana izazvale su izlivanje Krajkovačke reke i pojavu bujičnih potoka širom opštine Merošina. Krajkovačka reka se izlila kod Gradišta, poplavljeno je, po rečima meštana, oko 200 hektara poljoprivrednog zemljišta. Ekipe JKP Merošina su na terenu.

Plastenici i njive potopljeni su u atarima sela Gradište i Balajnac, velika količina vode izazvana višednevnim padavinama, prouzrokovala je izlivanje Krajkovačke reke iz korita.

Foto Merošinske Vesti

Tok reke uređen je čišćenjem korita kroz naselja Merošina i Brest, pre tri godine, ali nije od Bresta do ušća u Južnu Moravu, gde se sada reka izlila. Poplavljeno je, kažu meštani, oko 200 hektara poljoprivrednog zemljišta, uglavnom plastenika i oranica.

Šteta je velika,a prave razmere videćemo kada se voda povuče, meni su poplavljena dva plastenika sa spanaćem, godinama ukazujemo na potrebu da se očisti korito reke kako bi se sprečile ovakve situacije, no reakcije nadležnih nije bilo“-kaže naš sagovornik iz Gradišta.

Foto Merošinske Vesti

.”Nema sela praktično, u kom nema problema sa vodom, najviše problema ima u Batušincu, Balajncu i Gradištu, poplavljeno je uglavnom poljoprivredno zemljište i nekoliko dvorišta. Ekipe su na terenu i pomažu pre svega u domaćinstvima u odvođenju vode iz dvorišta“-kaže direktor JKP Merošina Milan Lazić.

Nadležni kažu da će šteta biti utvržena tek kada se voda povuče, a ekipe JKP Merošina su na terenu i pomažu građanjima u saniranju štete.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com