Društvo

Izgradnja socijalnih stanova po planu, završetak za godinu dana

Izgradnja tri lamele sa 106 socijalnih stanova u Ulici Majakovskog u Duvaništu odvija se po planu i radovi bi trebalo da budu završeni decembra naredne godine, izjavio je direktor Gradske stambene agencije Vladimir Stojanović. On je podsetio da je izgradnja tri lamele počela juna ove godine.

„Stanovi u lamelama koje su useljene 2017. godine prodati su po ceni od 634 evra po kvadratu, a projektovana cena za stanove čija je izgradnja u toku je 700 evra, jer je sa izvođačima radova ugovorena viša cena. Stanovi su veličine od 40 do 80 kvadrata. Otprilike takvu kvadraturu imaju stanovi u lamelama koje su prethodno završene“, izjavio je Stojanović.

Prema njegovim rečima, za stanove u prethodno završenim lamelama vladalo je veliko interesovanje, tako da su za jedan stan koji se prodavao konkurisale po tri porodice, a za jedan stan koji se izdavao konkurisalo je po pet porodica.

Od 106 novoizgrađenih stanova, u tri lamele koje se grade, 90 će biti prodato građanima koji prvi put kupuju nekretnine, a 16 stanova biće izdato u zakup građanima koji ispunjavaju uslove za socijalno stanovanje.

U šest lamela u Ulici Majakovskog u Duvaništu, grad Niš je uz državnu pomoć do sada izgradio nešto više od 200 socijalnih stanova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com