Društvo

Izgradnja reciklažnog centra u naselju Crvena zvezda

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, predsednik gradske opštine Palilula Bratislav Vučković i članovi gradskog karavana obišli su naselje Crvena zvezda u kome se grad i komunalne službe decenijama bore sa divljim deponijama.

U naselju Crvena zvezda suočeni smo sa velikim, ali neću reći i nerešivim problemom divljih deponija. Rešavanje problema je odlagano, kako su nam rekli sugrađani, 40 godina i s pravom su ljuti zbog toga, ocenila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Da bi rešili problem počeli smo izgradnju reciklažnog centra kako bi sakupljači sekundarnih sirovina, ono što skupe, mogli da odlažu na jednom mestu kojim će upravljati JKP Mediana, rekla je Sotirovski.

Paralelno ćemo raditi da sadašnje rasute deponiji po naselju pretvorimo u zelene površine, da porušimo nelegalne objekte i uredimo naselje. Nismo za kažnjavanje i represivne mere. Mi smo za dogovor. Problem moramo da rešavamo zajedno sa građanima koji tu žive uz uzajamno razumevanje i pomaganje, istakla je ona.

Reciklažni centar biće površine od 10 ari i svi neformalni sakupljači sekundarnih sirovina moći će da ono što skupe donesu u centar. Moći će da ostvaruju prihod kao i do sada. Upravljanje prostorom centra podrazumeva i postavljanje nadzornih kamera, rekao je gradski većnik Miroslav Đokić.

Direktor JKP Mediana Ivan Mihajlović, govoreći o razmerama stvaranja divljih deponija u naselju Crvena zvezda, rekao je da se odatle godišnje izveze 3.600 kubnih metara otpada što je više od polovine ukupnog otpada iz redovnog programa uklanjanja deponija na godišnjem nivou.

Reciklažni centar je sistemsko rešenje koje treba da doprinese rešavanju tog problema i pretvaranje divljih deponija u zelene i čiste površine, napomenuo je on.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Takvi centri se formiraju na periferiji a ne u centru grada gde je vojna bolnica i klinicki centar i osnovna skola a i fakultet,sramota,godinama ovo naselje “trujete” a sada i jos vise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com