Društvo

Izgradnja obilaznice oko Niša u naredna tri meseca, brze pruge u toku godine

Ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović rekao je danas u Nišu da će u naredna tri meseca početi izgradnja železničke obilaznice oko Niša, a da će u toku godine početi izgradnja brze pruge od Niša do Beograda.

“Brzu prugu radimo sa našim evropskim partnerima. Dobili smo obećanje od prijatelja iz Evrope da ćemo dobiti najveće grantove u jugoistočnoj Evropi. Dobićemo bespovratna sredstva u iznosu od 500 do 600 miliona evra”, kazao je Momirović.

On je rekao da se očekuju da brza pruga od Niša do Beograda bude izgradjena za dve i po do tri godine.

Prema njegovim rečima, vozovi na toj pruzi saobraćaće brzinom od 200 kilometara na čas, odnosno istom brzinom kojom sada saobraćaju od Beograda do Novog Sada.

Momirović je kazao da će nakon izgradnje železničke obilaznice oko Niša biti izmešten teretni saobraćaj iz centra tog grada.

“Ne izmeštamo kompletan saobraćaj, već samo teretni, kako bi grad mogao da se urbanistički razvija. Nije nam cilj da tone i tone različitog materijala dolaze u centar grada, već hoćemo da centar oslobodimo za gradjane”, rekao je Momirović.

On je na niškom aerodromu učestvovao u postavljanju kamena temeljca nove terminalne zgrade niškog aerodroma.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Ovaj tekst trebate izbacivati svaka tri meseca… Narednih 10 godina… Da se nislije nasmeju bar malo 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com