Društvo

Izgradnja biciklističke i pešačke staze ka Niškoj Banji nikako da počne

Završetak uređenja pešačko-biciklističke staze od Niške Banje do Brzog Broda se ne nazire. Meštani koji žive na potezu od okretnice ka Niškoj Banji do Brzog Broda, svakodnevno muku muče sa neuređenim prilazom do svojih kuća.

Izgradnja staza deo je projekta rekonstrukcije i rehabilitacije kolovoza na Bulevaru Svetog cara Konstantina od Niške Banje do Naselja Nikola Tesla (raskrsnica za skretanje za Gadžin Han), a radovi su započeti aprila 2016. godine.

Ukupna dužina planirane deonice bila je 1320 metara, širine 12 metara i razdelni pojas. Osim presvlačenja kolovoza, koje je realizovano etapno, u planu je bila i izgradnja pešačke i biciklističke staze širine tri metra sa leve strane Bulevara, u smeru ka Niškoj Banji.

Ne znam šta je gore, da li kad je suvo pa od prašine ne može da se diše ili kad padne kiša. Dok se probijemo do svojih dvorišta, svaki dan imamo igre bez granica”, priča naš sugrađanin koji živi u ovom naselju.

Foto: S.P.

Radove je prethodnih godina delimično usporavala i rekonstrukcija puta kod niškog naselja Brzi Brod, kao i izgradnja pristupnih saobraćajnica do novih fabrika.

Kada su s proleća prošle godine nastavljeni radovi na bulevaru, u delu od “Cumtobela” do Niške Banje, obećano je da će ovaj deo saobraćajnice, sa pešačkom i biciklističkom stazom, biti završen tokom leta iste godine. Bulevar jeste završen, ali staze nisu ni započete.

Foto: S.P.

Kompletnu rekonstrukciju i rehabilitaciju bulevara, uključujući izgradnju biciklističkih i pešačkih staza, finansirala je republika. Posao je završen do mosta na broju 6 i sa tim su radovi stali. Staze će sasvim sigurno biti deo narednog plana izgradnje, ali, budući da građani često postavljaju pitanja u vezi sa tim, videćemo da li će njih finansirati republika ili grad. Ono što znam je da ih republika već sada ima u planu, kao i put prema Jelašnici koji trenutno rade, tako da sam siguran da će, ipak, oni to završiti”, rekao je nedavno Nebojša Lović direktor Direkcije za izgradnju grada Niša.

Foto: S.P.

Radovi na bulevaru Svetog cara Konstantina započeti su uoči republičkih izbora održanih 24. aprila 2016. godine. Finansijer je bilo preduzeće “Putevi Srbije”, a izvođač radova, preduzeće “Srbija auto-put”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Ni bulevar Cara Konstantina nije urađen do kraja. Kod prvog skretanja za Brzi Brod nisu spojili pešačku i biciklističku stazu, nema ni svih ivičnjaka. Kod naselja Nikola Tesla nije sklonjen ležeći policajac u smeru ka Nišu, a ostala je i jedna rupa neasfaltirana širinom cele te trake. O kvalitetu kolovoza ne treba pričati, katastrofa. Asfalt je bio bolji i ravniji pre rekonstrukcije, sada je talasast, šahte jako loše odrađene ko i svuda po gradu. Završite bar nešto kako treba, molim vas

  2. Oko tih rupa zive funkcioneri sns-a Niska Banja… Toliko o tome kakvu reputaciju imaju, kad ni ispred svog dvorista nisu asfalt namakli…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com