Društvo

Izgradnja 190 stanova za bezbednjake u završnoj fazi

Gradnja 190 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u niškom naselju „Stevan Sinđelić“ u završnoj je fazi i u toku je procedura pribavljanja upotrebnih dozvola. To je navedeno u Programu lokalnog ekonomskog razvoja Grada Niš koji je objavljen u najnovijem niškom Službenom listu.

U tom programu je navedeno da je Grad Niš kompletno infrastrukturno opremio i lokaciju na kojoj se stanovi nalaze. Za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, saobraćajnica, rasvete i toplovoda utrošeno je ukupno 40 miliona dinara, piše u Programu.

Izgradnja 190 stanova za pripadnike snaga bezbednosti krenula je početkom 2019. i prvobitno je bilo najavljeno da će biti spremni za useljenje do januara 2020. Radovi su privremeno obustavljeni juna 2019. pošto je na gradilištu eksplodirala zaostala kasetna bomba i lakše povredila trojicu radnika. Prilikom obilaska gradilišta marta 2021. gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i tadašnji ministar građevine Tomislav Momirović izjavili su da je 6. oktobar te godine rok za završetak izgradnje stanova. Momirović tada nije rekao zašto radovi kasne, ali je dodao da rok koji je dat izvođačima „uopšte nije mali“.

„Apelujem na izvođače da ozbiljno shvate da mora da se završi posao u tom roku, jer mi smo ove stanove prodali, ljudi dolaze, interesuju se, već znaju da će to biti njihovi stanovi“, rekao je on.

Stanove za pripadnike snaga bezbednosti gradi kompanija „Milenijum tim“, poznata po rušenju objekata u Savamali kako bi bio pripremljen teren za izgradnju Beograda na vodi. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaj i infrastrukture za sada nije odgovorilo na pitanje kada će stanovi u naselju „Stevan Siniđelić“ biti kompeltno završeni i spremni za useljenje. U Nišu bi, prema ranijim najavama državnih i gradskih čelnika, trebalo da bude izgrađeno ukupno 2.400 stanova za „bezbednjake“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com