DruštvoIZBORI 2023.

Izbore prati 5.587 posmatrača

Ove izbore pratiće rekordan broj domaćih i stranih posmatrača, rečeno je u RIK-u.

Izborni ciklus izbora za narodne poslanike pratiće 5.587 posmatrača. U pitanju su devet domaćih udruženja, odnosno 25 međunarodnih organizacija i stranih država, rečeno je u RIK-u.

“Zatim su tu ‘Građani na straži’, koji imaju 233 posmatrača, CeSID sa 974 , ‘Res Publika’ sa 210, zatim ‘Akademska inicijativa forum’ sa 12 posmatrača, ‘Unija mladih grada Pančeva’ sa 137, ‘Pravac Evropa’ sa 813 i ‘Kreni promeni’ sa 223 posmatrača”, rekao je predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević.

Najviše stranih posmatrača ima Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava – 255.

“Tu su i Međunarodna fondacija za izborne sisteme, zatim Parlamentarna skupština OEBS-a, Parlamentarna skupština Saveta Evrope, Delegacija Evropske unije u Srbiji, Evropski parlament, zatim ambasade Norveške, Švajcarske, Holandije i mnogi drugi”, naveo je predsednik RIK-a.

Posmatrači će imati priliku da u zapisnik o posmatranju izbora po biračkim mestima daju svoje komentare o svim uočenim nepravilnostima. Pripremljen je priručnik za rad lokalnih izbornih komisija na dan izbora.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com