Obrazovanje

Izbor rektora Univerziteta u Nišu produžava se do 25.maja

Savet Univerziteta u Nišu doneo je Odluku o izmenama i dopunama Odluke o pokretanju postupka i rokovima za sprovođenje izbornih radnji u postupku izbora rektora Univerziteta u Nišu za mandatni period od 1. oktobra 2021. godine do 30. septembra 2024. godine.

Predloženi kandidati na osnovu nove Odluke potpisaće izjavu o prihvatanju kanditature, predati svoj program rada Univerziteta za naredni trogodišnji period, kao i svoj predlog za prorektora Univerziteta do 26. aprila.
Zajednička sednica Senata i Saveta Univerziteta u Nišu na kojoj će predloženi kandidati predstaviti svoje programe rada i kandidate za prorektore održaće se 8. maja.

Sednica Senata Univerziteta za utvrđivanje predloga kandidata za rektora održaće se do 15.maja.
Sednica Saveta za izbor rektora Univerziteta u Nišu održaće se do 25.maja.

Inače, na osnovu ranije Odluke kandidate za rektore naučno- stručna veća Univerziteta su trebalo da dostave do 22.februara, a novi rektor bi bio izabran do 25. marta pošto Senat utvrdi predloge kandidata.

Na čelu Univerziteta u Nišu trenutno se nalazi rektor profesor dr Dragan Antić kome je ovo drugi mandate. Da li će se i on naći na spisku kandidata za rektora ostaje da se vidi. Prema Statutu Univerziteta u Nišu rektor se bira na tri godine, a dozvoljena su dva uzastopna mandata. U slučaju rektora dr Dragana Antića, ukoliko podnese kanditaturu, postoji mogućnost da se na ovoj funkciji nađe i u trećem mandatu jer sa stupanjem na snagu novog Zakona o visokom obrazovanju anuliraju se prethodna dva mandata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com