Društvo

Izbavljen konj koji je upao u otvoreni šaht (FOTO)

ZOO PLANET PATROLA

Članovi Udruženja ZOO planet, radnici JKP Mediana i članovi Konjičkog kluba Nonius spasili su konja koji je upao u otvoren šaht u niškom naselju Ledena stena, gde je bio zarobljen čitava četiri sata.

“Učestvovali smo u spasavanju konja koji je upao u otvoreni šaht na Ledenoj steni. Tri sata je bilo potrebno da se nađe oprema, ljudstvo i – uspeli smo. Zahvaljujući JKP Mediana koje je poslalo kamion za pražnjenje podzemnih kontejnera i našem divnom prijatelju Toniju Ilijeskom iz KK Nonius ovaj konj je iz šahte izvučen bez povreda”, objavili su na svojoj FB stranici članovi Udruženja ZOO planet.

Foto: FB Udruženje ZOO planet Niš

Oni postavljaju pitanje i upozoravaju na brojne otvorene šahte u gradu u koje osim ljudi upadaju i životinje.

“Osim otvorenih šahti, otvoreno je i još jedno pitanje – kako je moguće da u našem velikom gradu konji hodaju bez čipova? Ovaj konj ima vlasnika, a kao i mnogi do sada koje smo spašavali i ovaj je neobeležen”, napominju iz ovog poznatog niškog udruženja koje brine o životinjama.

Članovi ovog udruženja pojašnjavaju da oni za za ovakve situacije nisu nadležni.

“Mi moramo da zovemo dalje jer osim što nismo nadležni nemamo adekvatnu opremu. Udruženje Zoo Planet ne finansira grad, ali se gotovo uvek nađemo životinjama i sugrađanima pa je tako bilo i sada. Dobrobit životinja je nama uvek na prvom mestu. Zato ćemo sada glasno pokrenuti upravo tu temu. Budite uz nas”, stoji u objavi na društvenoj mreži Facebook.

Foto: FB Udruženje ZOO planet

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Катастрофа!!! Па почните већ једном да кажњавате СВЕ који терају коње по граду, мајку му!!! Ово више није нормално!

  2. Mene zanima šta će konj u gradskom naselju kada to nije dozvoljeno zakonom? Kada će komunalna policija i saobraćajna policija da rade svoj posao za koji primaju platu i da kažnjavaju konjske zaprege po gradu Nišu? Kada bi ja prošeta sa čezama i konjima po gradu, sigurno bi me zaustavila policija i kaznila bi me. Dokle više ova diskriminacija srba po nacionalnoj osnovi. Hoću i ja da kršim zakon i da šetam konje po Nišu a da ne budem kažnjen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com