Politika

Izabrano gradsko rukovodstvo SPS-a Niš

Socijalisticka partija u Nišu na gradskoj izbornoj konferenciji izabrala je prof. dr Žarka Rankovića za predsednika gradskog odbora socijalista, a novi potpredsednici su dr Saša Živić i Srđan Vasković.

Izabrani su i članovi novog Gradskog odbora i usvojene aktivnosti delovanja u narednom periodu.

Nedavno su formirani novi opštinski odbori SPS-a, a biranjem rukovodstva gradskog odbora SPS-a u Nišu završeni su unutarpartijski izbori u našem gradu.

U međuvremenu strankom je rukovodio privremeni organ od 13 članova koji je upravljao kompletnim odborom SPS-a u Nišu.

Konferenciji je prisustvovao i Žarko Obradović, potpredsednik Socijalističke partije Srbije, koji je naglasio da je važno imati levičarsku stranku u Vladi i da se to pokazalo kao dobar primer u ostalim zemljama.

„Naša partija se zalaže za prava vezana za zapošljavanje odnosno za prava iz oblasti rada, socijalno ugroženih lica, obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite, kao i prava za penzionere“, rekao je potrpesednik Gradskog odbora SPS-a, Žarko Obradović.

Na izbornoj konferenciji u SPS-a u Nišu usvojene su i aktivnosti delovanja u narednom periodu.

„Mi ćemo učiniti sve da bude spremna za predstojeće izbore i radičemo na povećanju broja članova SPS-a. Drago nam je što su u poslednjih godinu dana partiji pristupili mladih ljudi i veliki broj intelektualaca koje ćemo predstaviti na zvaničnoj konferenciji posle novogodišnjih praznika“, rekao je predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije u Nišu, Žarko Ranković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com