Kultura

Izabrani novi članovi Evropske filmske akademije u Berlinu. Među njima i rediteljka Branka Bešević Gajić i Miloš Biković

Evropska filmska akademija objavila je spisak na kome se nalaze imena 462 filmska profesionalca koji su postali njeni novi članovi, prenosi Filmski centar Srbije. Svi oni će imati pravo glasa, a među njima je i rediteljka Branka Bešević Gajić koja trenutno radi za nišku City produkciju dva filma, o fudbaleru Duletu Saviću i etno izvođaču Biljani Krstić.

Među novoizabranim članovima je ukupno 13 predstavnika Srbije, a to su bračni par Jasna Đuričić i Boris Isaković, Miloš Biković, američki glumac Adam Davenport i Maja Šuša, reditelji Branka Bešević Gajić, Danilo Lola Ilić i Marta Popivoda, kritičarka-novinarka Tara Karajica, montažer Nenad Pirnat, kao i producenti Iva Plemić Divjak i Čarna Vučinić.

Imena novih članova objavljena su u čast obeležavanja Dana Evrope, a u pitanju je rekordan broj evropskih filmskih stvaralaca čiji će glasovi, kako se navodi u zvančnom saopštenju, ojačati poziciju evropske kinematografije.

Izabrani će učestvovati u glasanju za Evropske filmske nagrade, tzv. evropske Oskare, koje se održavaju svake godine u decembru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com