Društvo

Izabrane nove sudije Osnovnog i Višeg suda u Nišu

Novi predsednik Višeg suda u Nišu je sudija Apelacionog suda, Dragana Živadinović, odlučeno je na sednici Skupštine Srbije.

Rođena je 21. juna 1968. godine, u Kruševcu. Pravni fakultet Univerziteta u Nišu završila je 1994.godine. Za sudiju Opštinskog suda u Nišu izabrana je 1998. godine gde je postupala po predmetima u krivičnoj materiji. Odlukom Visokog saveta sudstva izabrana je na stalnu sudijsku funkciju u Apelacionom sudu u Nišu, koju obavlja od 2010.godine. Od 2017.godine je predsednik Komisije za vrednovanje rada sudija i predsednika Viših sudova. Vrhovni kasacioni sud za sprovođenje postupka vrednovanja i ocenjivanja sudija je rad Živadinovićeve u periodu od 2015 do 2018. godine ocenio kao izuzetno uspešno obavljanje sudijske funkcije. Ona je dobila pozitivno mišljenje za izbor za predsednika Višeg suda u Nišu i na sednici svih sudija ovog suda.

Na sednici Skupštine Srbije za prvog čoveka Osnovnog suda u Nišu, izabran je sudija Višeg suda, Saša Dujaković. Dujaković je od 2010. do 2014. bio zamenik predsednika Višeg suda, potom je radio kao sudija krivičar prvog stepena. Od formiranja koruptivnog odeljenja Dujaković je angažovan na poslovima sudije u tom odeljenju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com