Društvo

Izabran novi-stari predsednik opštine Merošina

Bojan Nešić novi je predsednik opštine Merošina, treći za dve godine. Za predsednika Skupštine odbornici su izabrali Sanju Stajić. Novu vladajuću koaliciju činiće odbornici Socijalističke partije Srbije, Srpske napredne stranke i Srpske radikalne stranke.

Na skupštinskoj sednici održanoj danas u 16 sati, odbornici nove vladajuće većine, za predsednicu Skupštine opštine Merošina izabrali su doskorašnju predsednicu Opštine Sanju Stajić iz SNS-a, a za predsednika opštine Merošina izabran je Bojan Nešić iz Socijalističke partije Srbije, koji je tu funkciju obavljao do 2016. godine.

Inače, Nešić je do danas obavljao funkciju predsednika Skupštine opštine Merošina. Do promene je kako kaže došlo zbog nepremostivih razlika u stavovima o daljem vođenju opštine sa koalicionim partnerima iz Srpske napredne stranke, odnosno njenim poverenikom Srđanom Đorđevićem.

Osnovno čime ćemo se baviti je komercijalna komunalna infrastruktura. Tamo gde samo stali 2016. godine, nakon lokalnih izbora sada nastavljamo. Moramo poboljšati putnu infrastrukturu na saobraćajnicama i poljskim putevima, pa će tako i jedino selo koje nema asfaltni put, Kovanluk, vrlo skoro dobiti novu putnu infrastrukturu„-kaže Nešić za Merošinske Vesti.

Za sekretara Skupštine izabrana Mladenović Marija iz Niša. Nakon izbora predsednika Opštine i predsednice Skupštine, promenjeni su i pojedini članovi Opštinske izborne i Kadrovske komisije.

Sanja Stajić nova predsednica Skupštine

Podsetimo, pre nepuna 3 meseca, za predsednika Opštine bio je izabran Saša Jovanović iz SNS-a, ali ta koalicija se nije dugo zadržala.

Naime, u Merošini među odbornicima SNS-a postoji podela na one koji podržavaju Sanju Stajić, do pre 3 meseca predsednicu Opštine i one koji su uz poverenika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Srđana Đorđevića. Ta podela dovela je do toga da Merošina u dve godine dobije trećeg predsednika Opštine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com