Društvo

Izabran najlepši stambeni ulaz u Gradu

Zahvaljujući ažurnosti i brizi o stambenoj zgradi i organizovanju komšija, stanari zgrade u ulici Majakovskog 36 pobedili su na konkursu “Najlepši ulaz grada Niša 2022” koji je ove godine prvi put raspisan.

Članovima ove stambene zajednice plaketu i prigodne poklone uručili su direktor preduzeća “NišStan” Dejan Nikolić i gradonačelnica Dragana Sotirovski.

“Potrudili smo se, radili smo nekih 20 dana, a slogom smo pobedili. Ušli smo u uži krug, a zatim i pobedili. Zgrada je stara, 35 godina, uvek ima nešto da se radi. Nastavićemo i dalje i podržaćemo ovu akciju”, kazao je u upravnik ove zgrade, Bratislav Blagojević.

Prema rečima direktora JP “NišStana”, Dejana Nikolića, pored prigodnih poklona i plakete,  stanari  su nagrađeni izvođenjem radova po svom izboru u vrednosti od 50. 000 dinara.

“Ove godine smo prvi put organizovali akciju najlepši ulaz grada Niša, smatram da naš Grad treba da ima ovakvu akciju. “Niš Stan” 1134 ulaza održava, ali cela priča akcije jeste da se vratila u ona stara vremena, da se vidi zajedništvo stanara što se na ovom primeru i te kako vidi.  Pozivam sve ulaze da se prijave sledeće godine”, kazao je direktor “NišStana”, Dejan Nikolić.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski istakla je da ovo je pravi primer da se samo zajedništvom može doći do zajedničkog cilja.

“Po onoj staroj narodnoj, “komšija komšiji je najbliži rod” – ovo je najbolji pokazatelj toga”, kazala je Sotirovski.

Ona je najavila raspisivanje poziva, posle 1. januara naredne godine za sve skupštine stanara koji se mogu prijaviti za novčanu pomoć gde će Grad davati trećinu novca, a Skupština stanara dve trećine za sve moguće popravke, ulaza, fasada, korovova liftova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Популизам најниже врсте. Већина у ГО странке савија главу после подсмеха због малограђанштине.

  2. Zasto populizam najnize vrste? Ja sam ovu akciju drugačije shvatio.Nikada nisam bio član niti jedne stranke,zbog posla kojim se bavim. To ne mogu da budem dok ne odem u penziju.Svrha ove akcije je da se probudi svest i domaćinski odnos kod svih građana grada Niša! Da budu odgovorni i uredni.Da ne ruže grad time što bacaju đubre gde stignu,lepe oglase,žvrljaju zidove,uriniraju i pljuju žvake u centru i po ulicama ostavljasjući otiske koji ne mogu mesecima da se skinu. Pa treba grad Niš posebnu mašinu da naručuje za njihovo uklanjanje. SVEST i SAVEST da se probudi! Šta je dobro a šta loše kada nešto uradite! To nema nikakve veze sa politikom!

  3. Ja sam ovu akciju drugačije shvatio.Nikada nisam bio član niti jedne stranke,zbog posla kojim se bavim. To ne mogu da budem dok ne odem u penziju.Svrha ove akcije je da se probudi svest i domaćinski odnos kod svih građana grada Niša! Da budu odgovorni i uredni.Da ne ruže grad time što bacaju đubre gde stignu,lepe oglase,žvrljaju zidove,uriniraju i pljuju žvake u centru i po ulicama ostavljasjući otiske koji ne mogu mesecima da se skinu. Pa treba grad Niš posebnu mašinu da naručuje za njihovo uklanjanje. SVEST i SAVEST da se probudi! Šta je dobro a šta loše kada nešto uradite! To nema nikakve veze sa politikom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com