Društvo

Iz Sigurne kuće najavljuju sanaciju fasade

Ukoliko projekti sa kojima je Sigurna kuća aplicirala kod više ministarstava ali i Telekoma „prođu“ može se očekivati početak sanacije fasade ove ustanove koja brine o najranjivijoj kategoriji stanovništva, ali i unutrašnje uređenje objekta kao i nabavka novog nameštaja, kaže Sonja Šćekić, direktorka Sigurne kuće u Nišu. Prema njenim rečima deo sredstava koji budu dobili od projekata biće usmeren i  realizaciju programa podizanja svesti u borbi protiv nasilja koji će sada biti proširen na lokalne samouprave Nišavskog upravnog okruga.

„Sigurna kuća je proteklih mesec dana ozbiljno radila na novim projektima i to je nešto što  radimo u kontinuitetu“, kaže Sonja Šćekić.  „Za mesec dana smo uradili četiri nova projekta i aplicirali kod nekoliko ministarstava, pravde, građevine, rada i socijalne politike, ali i kod Telekoma. Iskreno se nadam da će projekti proći jer bi nam to puno značilo. Najvažnije nam je da dobijemo projekat koji se odnosi na kompletno uređenje fasade Sigurne kuće.Ukoliko dobijemo srestva za ovaj  projekat, a potrudili smo se da svi budu kvalitetni, očekujemo da radovi na zgradi budu gotovi do kraja ove godine“.

Direktorka Sigurne kuće dodaje da je u planu  i da se sve prostorije u objektu okreče  i tako uredi i eksterijer i enterijer.

„Očekujemo i pomoć oko opremanja soba naših štićenica novim nameštajem, ali i  da obezbedimo  i dodatni nameštaj i nove radne stolove za decu koja ovde  borove, čime bi smo dodatno oplemenili prostor u kome borave naše štićenice“, dodaje Sonja Šćekić.

Neki od projekata se odnose na prevenciju, odnosno na podizanje  svesti u borbi protiv nasilja. Ovim projektima je predviđeno da prevencija obuhvati ne samo grad Niš več i ostale lokalne samouprave u Nišavskom upravnom okrugu jer je primećeno da žene iz manjih sredina teže prijavljuju nasilje u porodici.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close