Hronika

IZ SAOBRAĆAJA ISKLJUČEN 21 VOZAČ TOKOM VIKENDA: Vozili pijani, drogirani, bez dozvole i izazvali nekoliko saobraćajnih nezgoda

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u redovnoj kontroli tokom vikenda, iz saobraćaja su isključili 21 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, među kojima troje koji su izazvali saobraćajne nezgode, dvojicu zbog nasilničke vožnje, kao i jednog pod dejstvom marihuane.

Policija je zadržala dvojicu vozača, četrdesetogodišnjeg vozača „tojote“ koji je vozeći pod dejstvom marihuane, sa 1,41 promil alkohola u organizmu i bez vozačke dozvole koja mu je prethodna oduzeta, udario u drugo vozilo, kao i dvadesešestogodišnjeg vozača „punta“ koji je, upravljajući vozilom sa 1,90 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, udario u parkirano vozilo i oštetio ga.

Takođe iz saobraćaja je isključena i šezdesetdvogodišnja žena koja je vozilom „polo“ sa 1,51 promila alkohola u organizmu, sletela sa puta i udarila u ogradu.

“U ovim nezgodama niko nije povređen, a protiv troje vozača će, zbog učinjenih prekršaja, biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima”, saopštila je PU Niš.

Policija je, tokom kontrole, alkotestirala i vozače automobila „bmv“ starosti 50 i 30 godina i utvrdila da voze sa 2,04 i 2,07 promila alkohola u organizmu, a zaustavljen je i dvadesettrogodišnjak koji je, sa probnom vozačkom dozvolom, vozilom „hjundai“ upravljao pod dejstvom marihuane i posle 23 sata.

Iz saobraćaja su isključena još četvorica vozača starosti 51, 41, 39 i 33 godine, koji su vozili sa 1,42, 1,29, 1,31 i 1,68 promila alkohola u organizmu.

Svima je određeno zadržavanje nakon čega će biti sprovedeni sudiji Prekršajnog suda u Nišu.

Apelujemo na vozače da dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com