Društvo

Iz Niša za 25 minuta na Jadranu: Crnu Goru lane posetilo više turista nego rekordne 2019. godine

Veliko interesovanje Nišlija za promociju Crne Gore u Nišu, obećava i veći broj gostiju na sunčanom Jadranu ovog leta – ovako turistički radnici opisuju jučerašnju promociju Turističkih organizacija Tivat i Budva u Nišu u Obrenovićevoj ulici ispred TON-a gde je popularni Niggor uz muziku pozdravljao Nišlije.

Turistička organizacija Tivat, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i lokalnim turističkim organizacijama Herceg Novog, Kotora, Bara i Budve, predstavila je u Nišu ovogodišnju turističku ponudu Crne Gore. Uz direktnu avio liniju na relaciji Niš – Tivat koja kreće sredinom juna, Jadransko more je na dohvat ruke.

Kraljičina plaža; Niške Vesti, Vodeničarski

Za dobar štimung i odličnu muziku bio je zadužen Igor Lazić – Niggor. Nišlije su imale priliku da dobiju  informacije o turističkoj ponudi primorskih gradova iz prve ruke uz obilje promotivnog materijala.

“Turisti iz Srbije ostvarili su lane 300.000 noćenja što je 14 odsto više od rekordne 2019. godine pre pandemije, tako da su srpski turisti po statistici najbrojniji u Crnoj Gori”, rekao je za Niške Vesti Milorad Karadžić iz Turističke organizacije Tivat.

Već sredinom juna kreće redovna linija Niš – Tivat, a let u trajanju od svega 25 minuta biće dovoljan da popijete jednu kafu.

“Ukupno je bilo pet hiljada putnika koji su samo sa niškog aerodroma došli u Tivat avionom, kaže Karadžić.

Crna Gora ima ukupno sedam ostrva i vožnja brodom je jedan od načina kako možete da provedete vreme na sunčanom Jadranu. Čak tri su u Tivtu, obilazak ovih ostrva poseban je doživljaj poručuju iz Turističke organizacije Tivat.

Kotor; Niške Vesti, Vodeničarski

Karadžić dodaje da u toku letnje sezone koja traje aktivno dva i po meseca, svakog dana ima neko dešavanje koje animira turiste.

Program čine uglavnom koncerti, riblje večeri, izložbe i druge manifestacije. TO Tivat za ovo leto planira pet većih koncerata. Sezona se otvara 20. juna koncertom Marka Luisa, pevaće Jelena Rozga 10. avgusta, a planiran je i veliki koncert Dina Merlina u organizaciji Porto Montenegro za 16. jul.  Biće organizovani još neki koncerti čije će izvođače naknadno saopštiti.

U Tivtu će biti organizovano puno pozorišnih predstava gde se očekuju brojna gostovanja pozorišta iz čitavog regiona.

“Nas su Nišlije veoma lepo prihvatile i hvala na tome. Mi već radimo promociju Crne Gore prethodnih 20 dana i obilazimo Srbiju, u Nišu smo odlično prihvaćeni to me veoma raduje”, rekla je Nada Mirjanin, ispred Turističke organizacije Budva.

Ono što turiste najviše interesuje jesu cene, a ona kaže da se nisu menjale, bar što se tiče privatnog i hotelskog smeštaja, jer su ostale iste.

“Zbog trenutne situacije poskupeli su malo restorani, kafići i prodavnice kao i svuda kao i ovde kod vas”, kaže Mirjanin, koja dodaje da Budvu ne treba posebno predstavljati jer je naši turisti dobro poznaju i rado se vraćaju.

Turistički radnici Crne Gore poručuju da uvek kada dođete u njihova letovališta imate šta novo da vidite i doživite, jer se plaže uređuju, stalno se otvaraju novi restorani, hoteli i unapređuje privatni smeštaj.

Budva preko godine proji 25.000 stanovnika, dok se ta brojka podigne na milion, kada govorimo o turistima u toku svih 12 meseci.

“Ta brojka nas obavezuje da budemo dobri domaćini, jer nam je važno da naši turisti ponesu lepe uspomene, dobro se odmore i provedu kako bi nam se ponovo vratili”, kaže direktorka TO Budva.

Promocija Crne Gore u gradovima Srbije će biti nastavljena, a onda će i zvanično krenuti sezona na Jadranu kada će veliki broj Nišlija uzvratiti posetom.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Нека, хвала. Само би б…ле ишле у тај крш.
    Одох ја у Грчку.

    1. Pa i Grčka je krš i to još i veći od Crne Gore. 🙂 I Dalmacija je krš…I jug Italije je krš. Vidi se da ne znaš ti mnogo o ovim destinacijama. Naravno, kad si Srba. Srba je uvijek siromah. Nikad bogat i inteligentan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com