ServisneZdravlje

IZ NAISSUSA UPOZORAVAJU: U selu Hum voda nije za piće

Narednih pet dana meštani sela Hum ne treba da koriste vodu  sa gradskog vodovoda za piće, upozorilo je JKP Naissus Niš.

Vodu ne treba da koriste ni kao tehničku vodu, odnosno za spremmanje hrane, pojenje stoke, polivanje bašti, dodaju u niškom vodovodu.

“Ne treba da koriste vodu zbog dezinfekcije novoizgrađenog cevovoda. Za vreme trajanja procesa dezinfekcije voda će biti hemijski tretirana i kao takva nije dobra za zdravlje ljude, niti za sremanje hrane a nije dobra ni za životinje”, kažu u ovom preduzeću.

U toku procesa ispiranja vodovodne mreže biće prisutna auto – cisterna za snabdevanje pijaćom vodom po već ustaljenom režimu.

“Ovo upozorenje se odnosi na selo Hum i naknadnim saopštenjem objavićemo kada će voda moći da se koristi”, napominju.

Meštani istog sela, u pomenutom periodu od 1. do 05. februara, trebalo bi da povremeno proveravaju i kontrolišu novoizvedene priključne veze po šahtama zbog ispiranja novoizgrađene mreže kako ne bi došlo do neplaniranog plavljenja šahti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Ova vest je totalna glupost,u selu Hum ni jedan potrošač nije povezan na novoizgradjenu vodovodnu mrežu,svi priključci su još uvek na staroj mreži koja je izgradjena osamdesetih godina prošlog veka,u šahtama postoji nova mreža koja je izgradjena pre dve godine,ali ni jedan potrošač nije priključen na nju

  2. Upravo tako kao sto kaze Zvonko… Kakva novoizgradjena mreza kad nije povezana jos uvek..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com