Društvo

Iz Grada poručuju da su nove trafike postavljene po protokolu i vizuelno jako lepe

Postavljanje novih trafika firme “Moj kiosk” na nekoliko lokacija u Gradu, već danima unazad izaziva lavinu komentara na društvenim mrežama nezadovoljnih Nišlija. Đorđe Stanković predsednik odbora Narodne stranke pokrenuo je peticiju za uklanjanje novih lokacija koju je do sada potpisalo nešto više od 1300  građana. Navode da je potrebno 10. 000 potpisa.

Mnogi su postavljanje ovih objekata nazvali pravom “epidemijom” kioska u našem Gradu. Usledio je odgovor gradonačelnice Dragane Sotirovski u kojem ona navodi da su prvobitni vlasnici spornih lokacija izgubili iste zato što nisu aplicirali za lokacije na vreme.

“Te trafike su vizuelno jako lepe i nesvakidašnje za naš Grad i zadovoljavaju uslove za najuže gradsko jezgro. Ima ih u mnogim drugim gradovima. Kamo sreće da i naši drugi kiosci, posebno kiosci brze hrane izgledaju normalno”.

Iz Grada tvrde da je sve po propisu jer Zavod za urbanizam izdaje lokacijske uslove i ocrtava plan, dok Gradska opšrtina raspisuje licitaciju, što podrazumeva da onaj koji izlicitira, dobija određenu poziciju. Nema odstupanja jer saglasnost daje i Zavod za zaštitu spomenika, objašnjava.

“Ne znam koji je objekat bio postavljen, a da nije trebalo da bude tu”, kaže Sotirovski.

Sotirovski je rekla da do sada nisu imali nikakvih primedbi ni od koga da je nešto izgubio, dobio ili da je neko nekome zauzeo mesto. Ističe da je procedura poznata, a da vlasnici lokala poznaju sam protokol.

Peticiju možete da potpišete OVDE.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com