Društvo

Iz GO Niška Banja apeluju na građane da ne pale rastinje

Na području između Ostrovice, Ravnog Dola i sela Crnče juče oko 15 časova izbio je veliki požar. Vatra je zahvatila više od 20 hektara livada, vinograda i šuma.

Vatrogasci, radnici Srbijašuma i Štab za vanredne situacije Gradske opštine Niška Banja borili su se sa vatrenom do kasno sinoć.

Gradska opština Niška Banja apeluje na građane da odgovornim postupanjem spreče izbijanje požara i doprinesu očuvanju prirode i materijalnih dobara.

Fotografija: GO Niška Banja

“U ovom periodu pripreme zemljišta, poljoprivrednici često spaljuju korov i ostatke useva, pa postoji opasnost da se vatra prenese na susedne parcele, vinograde i voćnjake, kao i na druge objekte, što može prouzrokovati veliku materijalnu štetu. Česti su i slučajevi nekontrolisanog spaljivanja suve trave i niskog rastinja pored puteva, u blizini šuma i vikend naselja”, navodi se u saopštenju GO Niška Banja.

Građani koji primete požar na određenim lokacijama mogu to da prijave Vatrogasnoj službi putem telefona 193, odnosno Štabu za vanredne siguacije Gradske opštine Niška Banja na broj 064 833 08 47.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com