Društvo

Novinarka RTS-a nova načelnica Nišavskog okruga

Dosadašnji načelnik Nišavskog okruga Aleksandar Cvetković smenjen je, a na njegovo mesto dolazi dopisnica RTS-a iz Niša Dragana Sotirovski. Vlada Srbije na današnjoj sednici donela odluku o imenovanju, što je ona potvrdila za Niške Vesti.

Prvu informaciju novinarima je preneo sam Cvetković u Skupštini Grada i najavio da on prelazi na drugu funkciju. On je na mestu načelnika bio 8 godina. Sa tog mesta Cvetković prelazi na novu funkciju u Ministarstvu spoljnih poslova.

Imenovanje načelnika okruga vrši Vlada Republike Srbije bez konkursa, a gospođa Sotirovski će na funkciju stupiti 3. januara.

Načelnik okruga je postavljeno lice na predlog Vlade, čije postavljenje ne funkcioniše kao u slučaju postavljenja direktora javnih preduzeća i taj neko sprovodi politiku Vlade u okrugu“-pojašnjava Dragana Sotirovski za Niške Vesti.

Ona dodaje da joj je ukazana velika čast i da je funkciju prihvatila, jer želi da pomogne jugu Srbije.

Dragana Sotirovski je dopisnica RTS-a iz Niša i više puta nagrađivani novinar. Prošle godine imenovana je za stalnog člana Lokalnog antikorupcijskog foruma.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com