Sport

IX Memorijalni turnir u brzopoteznom šahu

IX Memorijalni turnir u brzopoteznom šahu, “Dejan Živić 2017“, održaće se u utorak, 18. aprila od 17 i 30 u restoranu Royal Place u naselju Šljaka, Sarajevska bb.

Šahovski klub gluvih i nagluvih „NAIS“ (tehnički organizator GP serije 2017) i Gradski Šahovski savez Niša, pod pokroviteljstvom GO Crevni Krst , organizuju Brzopotezni turnir u šahu – IX Memorijalni turnir „Dejan Živić 2017“, a to je ujedno II kvalifikacioni turnir “GRAN PRI GŠS&NAIS-NIŠ 2017“

“Igrači koji dođu posle 17,15 i ne preuzmu prijavni tiket biće parovani od II kola”, poručuju organizatori.

Igraće se 11 kola, po švajcarskom sistemu, uz tempo igre od 5 minuta za razmišljanje, po igraču, po Pravilima igre FIDE i dodatku za brzopotezni šah. Turnir će se rejtingovati kod FIDE. Pravo nastupa imaju svi šahisti, bez obzira na titulu i rejting. Svaki takmičar je dužan da donese šahovski časovnik, a organizator obezbeđuje figure.

Upisnina za turnir je 250 dinara za sve igrače i plaća se na licu mesta. Velemajstori, WGM, IM i WIM, oslobođeni su plaćanja upisnine. Takmičari koji se ne prijave do 23 h, 17. aprila plaćaju duplu upisninu, 500 din., a GM, WGM, IM i WIM 200 din.
Nagradni fond je 25.500 dinara, pehar pobedniku i specijalne nagrade. Nagradni fond i svi ostali detalji biće regulisani turnirskim pravilnikom.
Pobednik turnira će dobiti 15 bodova za GRAN PRI GŠS-NAIS NIŠ 2017, drugoplasirani 14, a 15-to plasirani 1 bod.

Svi takmičari će dobiti 5 bodova, bez obzira na plasman.

U finale će se plasirati samo članovi klubova ili žitelji sa teritorije Nišavskog okruga, pod uslovom da su odigrali 50 odsto plus jedan turnir, iz serije GP GŠS-NAIS 2017.

Link sa prijavama može se uzeti na  http://www.chess-results.com/tnr272845.aspx?lan=1

Prijave igrača i sve ostale informacije na telefon sudije turnira Aleksandra Zlatanovića 061/1476168, preko Fejsbuk profila Aleksandar Zlatanovic ili preko e-maila ackoz987@gmail.com.

Učešće se može prijaviti i na telefon  potpredsednika ŠKGN „NAIS “, Dragana Živića 065/8373409, fejsbuk profila Dragan Zivic ili na e-mail – zivicd67@gmail.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com