Društvo

Ivo Andrić: I da nije bilo opraštanja i zaborava, nepravda bi prekrila svet i stvorila od njega pravi pakao – Tema TAKMIČENJA U BESEDNIŠTVU

Ivo Andrić posetio nišku gimnaziju daleke 1968. godine

Prva niška gimnazija Stevan Sremac u saradnji sa Gradskom opštinom Medijana ORGANIZUJE TAKMIČENjE U BESEDNIŠTVU, konkurs je u toku.

U toku je obeležavanje 145. godišnjice postojanja Prve niške gimnazije Stevan Sremac, uz podsećanje da je velikan i nobelovac Ivo Andrić posetio nišku školu daleke 1968. godine, prilika je za učenike i studente da, negujući lepu reč, ispolje svoju individualnost, znanje i kreativnost u zastupanju ideala pravde u najširem smislu te reči, ističu iz ove niške gimnazije.

Konkurs na temu: I da nije bilo opraštanja i zaborava, nepravda bi prekrila svet i stvorila od njega pravi pakao.

Prijavljeni govor treba da sadrži između 700 i 1000 reči, pri čemu beseda ne sme trajati kraće od 5 ni duže od 7 minuta. Od kandidata se očekuje da besede znaju napamet, tj. da govore bez podsetnika. Komisija će od svih prijavljenih govora izabrati najbolje, čiji će autori nastupiti u finalu.  Rok za prijavu govora traje od 4. do 31. oktobra 2023. godine.

Finalno takmičenje održaće se u svečanoj sali Prve niške gimnazije Stevan Sremac u ponedeljak, 20. novembra 2023. godine u 14.00 časova. Troje prvoplasiranih takmičara, koje će izabrati stručni žiri, dobiće vredne nagrade.

Prijavu za takmičenje možete poslati poštom ili elektronskim putem u obrascu koji je u prilogu poruke, a koji se, takođe, nalazi na sajtu Prve niške gimnazije Stevan Sremac – OVDE.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com