Kultura

Ivan Bosiljčić u poseti Gradskoj kući u Nišu

Koncert Ivana Bosiljčića u organizaciji City Marketing Centra održaće se 8.marta u terminima od 18:30 i 21:30 časova, na sceni Narodnog pozorišta, a sve karte su, očekivano, brzo rasprodate. Ovim koncertom niška kultura vraća se na velika vrata.

Tim povodom juče je organizovan prijem kod gradonačelnika Niša Darka Bulatovića. Ivan Bosiljčić i direktor organizacijskog tima Oliver Paunović razgovarali su sa gradonačelnikom i većnicom zaduženom za kulturu Jelenom Mitrovski o predstojećem događaju ali i trenutnom stanju u kulturnom segmentu grada.

Foto: Niške Vesti

Bosiljčić je istakao da ga raduje što u vreme plasiranja vrednosti koje su karakteristične za današnje vreme i promovišu pogrešne stvari, duplo više ljudi dođe u pozorište i da je to dokaz da za našu kulturu još uvek ima nade.

Koncert je rasprodat u oba termina, a ono što je Ivan Bosiljčić obećao publici, koja je uspela da dođe do svojih karata, jeste da će se sigurno lepo provesti i uspostaviti lepu energiju i komunikaciju sa njim. Ovu vrstu njegovog nastupa neki nazivaju koncertom, drugi predstavom. Sam Bosiljčić navodi da je to „glumačka ispovest“ i prilika da kroz stihove poznatih pisaca kaže šta ima o ljubavi, životu, o svemu i da je njegov teren teatar a ne velike muzičke scene.

Foto: Niške Vesti

Direktor City Marketing Centra Oliver Paunović zahvalio se Gradu i svim ljudima okupljenim oko njega na velikoj podršci uz konstataciju da je bilo veće koncertne sale na raspolaganju, ona bi sigurno bila popunjena a spektakl sam po sebi mnogo veći.

Većnica za kulturu grada Niša, Jelena Mitrovski, vidno je oduševljena pričala o ovom koncertu kao nečemu što će dati veliki doprinos oblasti u kojoj ona deluje. Osvrnula se i na prethodne uloge talentovanog glumca koji su u njenoj kući, kako je rekla, važili za primer mlađim populacijama kako se treba ponašati i izgledati.

U neformalnom i opuštenom razgovoru konstatovano je da će svakako ovaj događaj biti od velikog značaja, kako za naš grad, tako i za sugrađane koji će kroz jedno muzičko-poetsko veče barem na kratko moći da zaborave na sve obaveze i probleme, i uživaju u “Koncertu za sva vremena” koji će zadovoljiti sva njihova čula.

Iz Grada su istakli da će još više ulagati u umetnost i kulturu, kao i da će uvek podržavati ovakve projekte, a iz City Marketing Centra da će ih ubuduće biti još puno. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com