Kultura

Italijanski filmovi pod zvezdama

Ciklus filmova „Italijanski filmovi pod zvezdama“ održaće se od 26. do 28. juna u Nišu. Nakon dugog perioda gledanja filmova preko internet platformi i na televiziji, Italijanski institut za kulturu i Mladi ambasadori organizovali su projekcije filma u dvorištu Oficirskog doma u Nišu.

Kritici javnosti biće izloženi neki od najkvalitetnijih dela italijanske kinematografije.

Na programu će biti:

26. jun u 21.00
Pučini i devojka
Režija: Paolo Benvenute

Radnja je smeštena u 1908.godinu, u malom mestu Tore del Lago. Pučinijeva supruga optužuje Doriju, mladu devojku i sluškinju koja radi u njihovoj kući da je ljubavnica njenog muža. Devojka ne može da izdrži ovaj pritisak i izvršava samoubistvo. Nakon njene smrti, medicinskim pregledom je utvrđeno da je devojka nevina i to menja život velikog muzičkog genija. Figura Dorije Manfredi ga inspiriše i ona postaje lik Liu u njegovoj čuvenoj operi Turandot.

27. jun u 21.00
Mi smo bili dobrovoljci
Režija: Leonardo Tiberi

Film o ulozi Italije u I svetskom ratu i njenim dobrovoljcima, koji obiluje vrednim originalnim snimcima italijanskog arhivskog Instituta Luče.

28. jun u 21.00
Anđeo milosti
Režija: Enriko Pau

Aneta je čuvala nasleđenu tajnu, o milosrdnom ubijanju, koja se prenosila sa kolena na koleno. U svom sardinijskom svetu predaka ona je Akabadora: i pored svojih godina, ona je snažna žena koja je primorana da živi život pod strogošću drevnog obreda. Drugi svetski rat donosi duboke društvene promene, pomažući Aneti da pređe čistilište otkrivajući neistraženi put ljubavi.

Svi filmovi su sa srpskim titlom i ulaz je slobodan! U slučaju lošeg vremena projekcije će biti održane u sali Oficirskog doma. Bez obzira da li će projekcije biti u dvorištu ili unutra, biće poštovane sve preporučene zdravstvene preporuke povodom epidemije korona virusa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com