Promo

IT kompanija Endava otvorila tehnološki centar u Nišu

Radna mesta za preko 15 različitih pozicija

Nakon kancelarija u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Čačku, softverska kompanija Endava otvorila je razvojni centar u Nišu. Za više od 680 klijenata širom sveta iz niške kancelarije razvijaće se različiti softverski proizvodi iz oblasti finansija, medija, mobilnih aplikacija, maloprodaje, logistike i medicine. Otvaranjem pete lokacije u našoj zemlji, Endavaželi da zaposli IT stručnjake sa juga Srbije i na taj način doprinese decentralizaciji domaćeg IT tržišta.

Prema rečima Remia Savua, regionalnog menadžera kompanije Endava za Adriatik region, otvaranje kancelarije u Nišu je prirodan potez, jer je reč o gradu koji postaje sve značajniji centar na IT mapi Srbije.

„U ovom delu zemlje prepoznajemo dobar spoj IT stručnjaka, dobrih tehničkih fakulteta, dobrog poznavanja jezika i naravno, dobre radne kulture. Sve su to važni činioci uspešnog poslovanja. Kancelarija u Nišu otvorena je samo godinu dana nakon novosadske, a ova brza ekspanzija koju za sada beležimo, kako u Srbiji, tako i u regionu, ohrabruje i potvrđuje da smo na pravom putu“, rekao je Savu.

Sa godišnjim rastom zaposlenosti od preko 35 odsto u svih 25 zemalja u kojima posluje, Endava kontinuirano radi na širenju svojih timova, kako na globalu, tako i u Srbiji. Novi razvojni centar u Nišu pružiće brojne mogućnosti lokalnim inženjerima, jer će zapošljavati programere i IT stručnjake svih profila.

Endava; Foto: Stefan Krstić

„Trenutno imamo otvorene pozicije za čak 15 različitih pozicija – frontend i backend developere, test automation inženjere, projekt menadžere, cloud data inženjere, biznis analitičare i mnoge druge. Verujem da će prilike koje pružamo za razvoj karijere unutar kompanije, mogućnost rada sa velikim i respektabilnim klijentima, najnovijim tehnologijama, privući mlade i talentovane profesionalce.Sa druge strane trudićemo se da blisko sarađujemo sa Univerzitetom u Nišu kako bismo zajedno radili na razvoju kvalitetnih programa usklađenih sa potrebama tržišta“ rekao je Aleksandar Radivojević, menadžer sektora Biznis analize u Endavi, zadužen za razvoj ove lokacije.

Zaključno sa Nišom, Endava je u prethodne dve godinesvoje poslovanje proširila sa dve na 16 lokacija u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji i Severnoj Makedoniji.Kao kompanija koja broji više od 11.000 zaposlenih širom sveta, Endava ima kontinuiranu potrebu zaotvorene pozicije za inženjere različitih profila.

Ukoliko želite da pogledate trenutne prilike za zapošljavanje u Endavinom razvojnom centru u Nišu, posetite njihovu karijernu web stranicu OVDE.

Endava; Foto: Stefan Krstić

Endava je vodeća tehnološka kompanija koja nudi IT usluge i pomaže svojim klijentima da prevaziđu izazove kroz ubrzani digitalni razvoj i transformaciju. Koristeći agilni pristup u radu sa klijentima, Endava se efikasno integriše u njihove timove, generišući inovativne ideje i pružajući najbolja rešenja. Endava pomaže klijentima da postanu digitalizovane kompanije vođene iskustvom, kroz podršku u njihovom procesu od inicijalne ideje, preko razvoja i održavanja proizvoda, platformi i rešenja. Ostvaruje saradnju sa klijentima iz različitih industrija: plaćanja i finansijske usluge, proizvodi široke potrošnje, telekomunikacije, maloprodaja, logistika i medicina.

Endava broji više od 11.000 zaposlenih širom sveta, lociranih u kancelarijama blizu klijentskih u Australiji, Austriji, Kanadi, Danskoj, Nemačkoj, Irskoj, Holandiji, Singapuru, Švajcarskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, SAD-u, kao i u proizvodnim centrima u Evropskoj Uniji: Bugarskoj, Hrvatskoj, Rumuniji i Sloveniji; Srednjoevropskim zemljama: Bosni I Hercegovini, Moldaviji, Severnoj Makedoniji I Srbiji; Latinskoj Americi: Argentini, Kolumbiji, Meksiku, Urugvaju, Venecueli.

FACEBOOK + INSTAGRAM

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com