Sport

Istorijski uspeh niškog plivanja – Tri zlata za Strahinju Stanković, 13 odličja za plivače

Proteklog vikenda u Novom Sadu održano je Zimsko državno prvenstvo za juniore i u apsolutnoj kategoriji na kome je učestvovalo 282 najboljih plivača iz 37 klubova, a medju njima i 13 plivača  kluba “Sveti Nikola” Niš koji su osvojili ukupno 13 medalja (3 zlatne, 4 srebrne, 6 bronzanih).

“Strahinja Stanković  ostvario je istorijski uspeh niškog plivanja osvojivši 3 zlatne i 1 bronzanu medalju u apsolutnoj konkurenci.! Titule državnog prvaka Strahinja je osvojio u disciplinama 50m delfin (23.68), 50 ledjno (25.42) i 100m mešovito (55.75), dok je u disciplini 50m slobodno osvojio bronzanu medalju sa vremenom 22.64. Strahinja je u disciplini 50m delfin osvojio 774 FINA bodova, što je svega 13 FINA bodova manje od najboljeg ostvarenja državnog prvenstva koje je isplivao dvostruki evropski prvak Velimir Stjepanović”, ističu iz kluba.
Foto: PK Sveti Nikola
 Željko Đorđević osvojio je 3 srebrne medalje u kategoriji mlađih juniora u disciplinama 50m, 100m i 200m prsnim stilom, dok je u disciplini 50m slobodno osvojio treće mesto.
Foto: PK Sveti Nikola
Ilija Tošić je u kategoriji starijih juniora osvojio srebrnu medalju u disciplini 50m delfin, a dve bronzane medalje osvojio je u disciplinama 50m slobodno i 100m meštovito.
Foto: PK Sveti Nikola
Mina Nikolić u izuzetno uzbudljivoj trci na 100m mešovito osvojila je treće mesto u apsolutnoj konkurenciji.
Foto: PK Sveti Nikola
U štafetnoj trci 4x50m slobodno u kategoriji juniora najuspešniji niški klub osvojio je treće mesto u sastavu Todorov Stefan, Djordjević Željko, Tošić Ilija i Stojić Uroš.
“Izuzetno smo zadovoljni rezultatima naših plivača i osvojenim medaljama. Ne možemo, a da ne izdvojimo uspeh Strahinje Stanković koji je istorijski za niško plivanje. Za nas je ovo veliki motiv da u budućnosti radimo sa još više entuzijazma, sa nadanjem da će se trend progresa našeg kluba nastaviti i da će naši plivači u budućnosti pored entuziazma koji nikada ne izostaje imati i mnogo bolje uslove za rad”, napominju iz kluba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com