Društvo

ISTORIJSKI DAN ZA GRAD NIŠ. Posle više decenija počela rekonstrukcija vodovodnog sistema

Više od milion evra Grad će uložiti za izgradnju veznog cevovoda na lokaciji Medijana, i to će posle više decenija biti prvo veliko ulaganje u niški vodovod. Značaj ove izgradnje je veliki, biće mnogo više vode za građane Niša, nove količine i stabilnost u vodosnabdevanju posebno u rubnim delovima grada. Početku radova prisustvovala je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima.

 

“Ovo je najveća invensticija u poslednjih 20 godina. Posebno smo zadovoljni jer smo imali mogućnosti da odvojimo toliko para jer finansijski mnogo bolje stojimo nego prošle godine. Zato smo i ušli u ovako veliki projekat koji će građanima pružiti stabilnije vodosnabdevanje”, istakla je Sotirovski.

Ona je rekla i da je ovo ujedno i određeni predkorak ka rešavanju velikog problema koji ima sa vodosnabdevanjem i Opština Doljevac, odnosno pojedina sela koja su priključena ili delom priključena na gradski vodovod. Dodaje i da nema nema dana da se građani iz okolnih sela ne javljaju i pitaju da li je moguće i kakva je procedura da se priključe na gradski vodovod.

“Sada imamo stabilno vodosnabdevanje za grad Niš, koji se ubrzano širi i po broju stanovnika i teritorijalno, to znači da ćemo sutra moći da razmišljamo da još neko selo priljučimo na ovaj važan cevovod.”, rekla je Sotirovski.

Niški vodovod osnovan je daleke 1937. godine. Nakon toga rekonstrukcija je rađena još 1974. godine. Izgradnjom ovog veznog cevovoda na Medijani, naš grad će moći da se snabdeva vodom sa novih 150 litara u sekundi.

“U drugoj fazi radova ćemo preći na rekonstrukciju rezervoara na Viniku, spustiti vodu do naselja Branko Bjegović, a zatim ćemo polako formirati drugu visinsku zonu “severozapad”, što znači bolje vodosnabdevanje stanovnika toponičkog puta i okoline. Potrebno je ceo grad opasati cevovodom velikog prečnika, što će značiti apsolutno sigurno vodosnabdevanje u narednim decenijama za ovaj grad”, kazao je direktor JKP Naissus Goran Milosavljević.

Radovi će obuhvatiti postavljanje 350 metara cevi velikog profila od 1000 mm i 880 metara cevi veličine 600 mm. Planirano je da se radovi završe do kraja godine, kako bi građani već sledeće godine mogli da koriste benefite ovih radova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com