Promo

Istorija i lepote istočne i zapadne Srbije zajedno sa Galaxy Travelom

Putovanja sa Galaxy Travelom nikada ne prestaju. Svakog vikenda, Galaxy vas vodi u nove avanture i na nove izlete, širom Srbije i regiona. Njihovi izleti su i svojevrsne edukativne ture. Pored toga što ćete odmoriti, videti lepote po kojima je u svetu poznat naš region, upoznaćete se sa kulturom i istorijom našeg naroda.

A sve to najbolje se upoznaje šetnjom i pričom i to je ono što Galaxy radi najbolje. Edukovani vodiči, odvešće vas do najlepših krajeva i ispričati vam priče koje će ostati urezane u sećanju.

Jedan od predivnih izleta, koji vas uskoro očekuju sa Galaxy Travelom jeste poseta Višegradu i obilazak i čuvenog Drvengrada i Andrićgrada (Kamengrada) – kompleksa čiji je idejni tvorac eminentni reditelj Emir Kusturica.

Viešgrad se nalazi u Republici Srpskoj. To je grad koji leži na reci Drini, grad gde je detinsjtvo proveo naš jedini nobelovac Ivo Andrić, grad gde se nalazi čuvena „Ćuprija na Drini“ koja je poslužila kao inspiracija Andriću za jedno od najvećih dela svetske književnosti „Na Drini ćuprija“, grad gde se nalazi kompleks Andrićgrad posvećen našem nobelovcu.

Iako svi znamo ko je bio Ivo Andrić i čitali smo makar njegovo kapitalno delo „Na Drini ćuprija“, na ovom putovanju saznaćemo detalje iz njegovog života, koji su intrigantni, a manje poznati javnosti.

Drvengrad – Mećavnik

Oživljavanjem starih kuća, prenetih iz okolnih mesta, arhitekta i tvorac ideje o savršenom životu van svakodnevice Emir Kusturica je napravio grad. Mećavnik je prostor za koga se na prvi pogled pomisli da je ušuškan po terenu stotinama godina i da je svaka kuća čvrstom rukom starih neimara, godinama birala svoju idealnu poziciju. Ulicama Mećavnika je uzbudljivo šetati u bilo koje doba godine, jer svako pruža drugačije zadovoljstvo i različit pogled na prethodno sećanje. Ulice nose imena velikih umetnika, sportista i svih onih koji su svojom idejom ostavili ili ostavljaju trag u istoriji čovečanstva.

Posetioci ovde mogu da udahnu jedinstvenu atmosferu, uživaju u prirodi, da probaju lokalnu hranu i da kupe ručno izrađene suvenire.

O detaljima aranžmana posetite ili nazovite Galaxy Travel ili se informišite na nihovom sajtu OVDE.

GALAXY TRAVEL

Pored obilaska znamenitosti i lepota zapadnog dela Srbije i regiona, Galaxy Travel pripremio je i obilazak istočne Srbije, prelepe, na drugi način, što upravo čini našu zemlju jedinstvenom.

Na tom putovanju istorija govori kroz arheološka nalazišta i tvrđave.

Golubački gradili Golubac je srednjovekovna tvrđava,spomenik kulture od izuzetnog značaja. Nalazi se u Nacionalnom parku Đerdap, na desnoj obali Dunava, 4 km nizvodno od današnjeg naselja. Smeštena je na visokim liticama, na mestu na kome se reka sužava, na samom ulazu u Đerdapsku klisuru.

Golubac je imao burnu istoriju. Tokom srednjeg veka, vodile su se mnoge bitke oko njega, naročito između Osmanskog carstva i Kraljevine Mađarske. Od 1867. godine, predat je srpskom knezu Mihailu Obrenoviću. U savremeno doba Golubac je popularna turistička atrakcija na Dunavu. Tokom 2012. godine je započet projekat revitalizacije tvrđave u okviru kojeg je izgrađena obilaznica i tunel, a do kraja 2017. se prvobitno očekivala kompletna obnova.

A na putu do Tvrđave Golubac, očekuje vas poseta Viminacijuma, priča o periodu kada su naše krajeve naseljavali Rimljani, a nakon toga i poseta čuvenom manastiru Tumane.

Pozovite GALAXY TRAVEL, posetite njihov sajt, ili svratite do poslovnice i rezervišite mesto za neki od izleta, na kojem ćete se upoznati sa prirodnim i istorijskim bogatstvom koje čuva naša zemlja!

GALAXY TRAVEL
Hajduk Veljkova 37 II – 4
018 252858
www.galaxytravel.rs
FACEBOOK 

 

 

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close