Društvo

Ispunjeni zahtevi meštana Čamurlije

Nakon osmodnevnih protesta meštana Čamurlije zbog velikog broja saobraćajnih nezgoda koje su se dogodile na tom delu puta, građani su istakli zadovoljstvo jer im je Grad ispunio određene uslove postavljanjem vertikalne i horizontalne signalizacije.

Gradonačelnica Niša, po prošlonedeljnom dogovoru, primila je građane Čamurlije i Gornje Toponice u Gradskoj kući.

Svetlana Ilić, Predstavnica saveta građana Čamurlija istakla je da je nakon ispunjenih uslova osećaj neverovatan jer je bezbednost dece na prvom mestu.

“Zahtevi su ispunjeni, ostalo je da se završi bezbednosna ograda pored garaže Niš ekspres-a,  jedan ležeci policajac i iscrtavanje pešačkog prelaza što se očekuje da bude završeno u toku nedelje.  Do sada je postavljena vertikalna i horizontalna signalizacija, jedan ležeći policajac i znak uspori”, objašnjava Ilić.

 

Bojan Ilić, ,meštanin Čamurlije pojašnjava da je jedni zahtev meštana bio da se uspori saobraćaj, a da sada treba raditi na rasterećivanju istog koji je obiman zbog privatnih subjekta koji su na tom delu puta. Ilić kaže da je deonica oko Čamurlije jedina u gradu gde ne postoji linija koja tuda saobraća, a da bi se uvođenjem gradskog saobraćaja na toj relaciji smanjio broj automobila koji je izuzetno obiman zbog okolnih firmi.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski kazala je da je najvažnije da su građani zadovoljni i da je bezbednost dece i meštana Čamurlije obezbeđena, to je u ovom trenutku najbitnije.

“Putevi Srbije su izašli u susret zahtevima meštanima i samog Grada. Što se tiče same Toponice, tu smo dogovorili da putevi Srbije urade tucanik i obezbede parking pored škole i vrtića, a da Grad napravi trotoare kod skretanje za Berčinac. Što se tiče prevoza, znate da grad ima ugovornu obavezu na sedam godina.  Dve su već prošle, još pet je ostalo, tako da ćemo videti šta je moguće i koje linije možemo da produžavamo. Naši stručnjaci su utvrdili da autobus zbog svoje širine ne može da ulazi u samu Čamurliju. Da li će biti produžetka nekih linija koje idu od Čamurlije do Toponice, to zavisi od Direkcije i samog ugovora koji imamo”, priča Sotirovski.

Podsetimo,  od 18. maja, osam dana zaredom, meštani Čamurlije blokirali su regionalni put Niš-Aleksinac u znak protesta zbog čestih udesa koji se događaju na tom delu puta

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com