Društvo

Ispred “Crvenog solitera” nije uklonjeno 15, već tri vozila, odgovor je Parking servisa na protest stanara

Stanari solitera, koji se nalazi u ulici Kralja Stefana Prvovenčanog protestovali su i blokirali saobraćaj kod crkve Svetog Luke, nakon što im je pauk odneo vozila koja kako kažu godinama parkiraju ispred zgrade. Oni su tada medijima rekli da vlasnici čak 15 vozila nisu pronašli svoje automobile na parkingu. Međutim, iz JKP “Parking servis” odgovaraju, da nije odnešen taj broj, već su samo tri automobila koja su bila nepropisno parkirana.

Vozila nisu uklonjena u noćnim satima, kako to tvrde stanari, objašnjavaju u ovom javnom preduzeću. Dodaju da su dva automobila uklonjena sa isped zgrade 15 a 29. juna, a jedno 30. juna, po nalogu Saobraćajne policije. “Prvo vozilo uklonjeno je 29. u 11.45, a drugo istog dana u 12.46 časova. Dana 30. 06. 2021. godine sa iste lokacije uklonjeno je jedno vozilo u 8.51 časova.

“Vozila su bila parkirana tako da su onemogućavala bezbedan prolaz pešaka, a posebno osobama sa invaliditetom i majkama sa dečjim kolicima koje bi zaobilazeći parkirana vozila morale da stupe na kolovoz.
Dakle, iz ulice Kralja Stefana Prvovenčanog, ispred broja 15a, 29. i 30. juna nije uklonjeno 15 vozila, već tri. Vozila nisu uklonjena u toku noći, već u prepodnevnim i ranim popodnevnim časovima. Ova nepropisno parkirana vozila su apsolutno ugrožavala bezbednost pešaka i bila parkirana suprotno odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima”, rekli su iz “Parking servisa” – Niš.

Da podsetimo, stanari ovog solitera protestovali su sinoć i na kratko blokirali saobraćaj. Oni su najpre blokirali jednu, a zatim i obe trake ove ulice. Najavili su nove proteste.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com