DruštvoHronika

Ispovest pretučenog mladića: Iz bolnice idem na venčanje

Posle šest dana provedenih na bolničkom lečenju i operacije slomljene vilice Nišlija S.Ž (29), kojeg je bez ikakvog povoda 22. novembra na ulici pretukao M.J.(18) ponovo je kod svoje kuće i pokušava, koliko mu to zdravstveno stanje dozvoljava da pomogne oko priprema za sopstveno venčanje koje je zakazano za sutra, 1. decembra.

„Osećam se umorno i imam bolove, pulsiranje u vilici. Naporne su mi pripreme oko svadbenog veselja jer sam proteklih šest dana stalno ležao. Zabrinut sam kako ću izdržati celu svadbu, to je ipak pet, šest sati na nogama, ali nadam se da će sve proći kako treba. Najviše žalim zbog toga što je moja trudna verenica morala sama završava obaveze oko svadbe, koje smo planirali da zajedno uradimo“, rekao je S.Ž.
On je kazao da je to što mu se dogodilo umnogome pokvarilo njihovu sreću zbog skorašnjeg venčanja, ali da pokušava da sve to ostavi iza sebe i da dan koji mu predstoji bude najlepši u njegovom životu. S.Ž. je za rekao za Novu.rs da nikada ranije nije pomišljao da neko može bez razloga da ga napadne na ulici i to maltene ispred njegove kuće.
Takođe još ne mogu da verujem da je tako nešto moglo da mu se dogodi. On je takođe kazao da se nikada do sada nije osećao nebezbedno u sopstvenom gradu, ali nakon te večeri da.
„Moja verenica je oko 20 časova poželela da joj nešto kupim u dragstoru i na putu do tamo na ulici sam susreo komšinicu sa momkom. Javila mi se, rekla „ćao“, a ja sam joj na isti način odgovorio. Mladić je pitao komšinicu zašto mi se javila, a ona mu je rekla da smo komšije. Nastavio sam dalje ka dragstoru, međutim, njen momak me zaustavio, uhvatio za ruku i pitao da li sam ja neko u ovom gradu a da li znam ko je on. Kada sam odgovorio da ne znam, rekao je: „Ja sam Miksa Durlanac“ i onda se vulgarno izrazio o tome šta je on u gradu“, kazao je S.Ž.
Prema njegovim rečima, u tom trenutku je taksi prošao ulicom, a mladić mu je zapretio da ne gleda u to vozilo „jer ga neće ništa spasiti“.
„Nakon toga sam mu rekao da je sve u redu i da više neću nikada da se javljam njegovoj devojci, ali me je me je udario u glavu u predelu brade, usled čega sam pao na asfalt. On je prišao, šutnuo me u glavu, a potom je sa komšinicom otišao niz ulicu. Čuo sam kako mi je, dok se udaljavao, rekao: „Briši kući da te ne vidim““, naveo je S.Ž.
Nakon što se vratio kući i zaustavio krvarenje iz nosa i ustiju, S.Ž., njegovi roditelji i verenica, pozvali su policiju, a otišli su i do roditelja sedamnaestogodišnje komšinice čiji ga je momak napao i ispričali im šta se dogodilo.
Nakon pregleda na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju ustanovljen mu je prelom donje vilice zbog čega je morao da bude operisan. Roditelji, prijatelji i komšije S.Ž. zaprepašćeni su onim što se dogodilo u naselju Duvaništu koje važi za jedno od najmirnijih i najbezbednijih delova grada. Posebno su zaprepašćeni time što je napadnut mladić koji u „životu mrava nije zgazio“, koji je izuzetno tih i povučen.
Policijska uprava Niš, oglasila se povodom ovog napada i saopštila da će po nalogu niškog Osnovnog javnog tužilaštva podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv osamnaestogodišnjeg mladića, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda. S.Ž i njegova porodica zabrinuti su za svoju bezbednost jer im prijatelji dojavljuju da i nakon napada viđaju M.J. u njihovom naselju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Objavite presudu da vidimo koliko će dobiti nasilnik, ili će ga možda nagraditi ?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com