DruštvoVirus Korona

Iskorišćene zaštitne maske i rukavice na ulicama Niša

Svaka bačena rukavica ili maska predstavlja opasnost za sve nas, a ipak ih na ulicama Niša ima.

U ovim teškim momentima neophodno je da shvatimo da koliko čuvamo sebe, treba da vodimo računa i o bezbednosti naših komšija, sugrađana, ali i o čistačima ulica koji moraju da uklone sav otpad koji bacimo na površine širom grada.

Ulica nije mesto gde treba da zavši bilo kakav otpad, a posebno ne iskorišćene zaštitne maske i rukavice.

Čistači JKP “Mediana” često se susreću sa ovakvim otpadom širom Niša. Oni jesu zaštićeni, ali ne treba ih izlagati dodatnom nepotrebnom riziku.

“Naši ljudi su zaštićeni rukavicama i maskama, brinemo o njima. Juče nam je grad obezbedio još 1000 pari rukavica i 1000 maski i odmah smo ih podelili zaposlenima”, kaže za Niške Vesti direktor JKP “Mediana” Dragoslav Pavlović.

Pavlović kaže da na terenu vidi da se zaposleni trude da se zaštite i poštuju mere da se zaraza ne bi širila.

“Naravno, ništa ne može da bude bezbedno ukoliko ne shvatimo da smo sami zaduženi za sopstvenu bezbednost. Sve je do svesti pojedinaca. Naši radnici su u obavezi da nose maske i rukavice i tako se drastično smanjuje mogućnost širenja zaraze” dodaje Pavlović.

Ne bacajte maske i rukavice bilo gde po gradu jer je njihova namena jasna – zaštita. Nije bezbedno da se one nalaze svuda oko nas. Nakon što ih propisno skinete, po pravilu ih i odložite, poručuju stručnjaci. U teška vremena treba zaista da pokažemo solidarnost, kao i ličnu odgovornost.

Foto: Ivana Marković

Ključne reči

Povezane vesti

5 Komentara

 1. Простаци остају простаци без обзира на пређену раздаљину и селидбу у град. Треба увести драконске ниовчане ствари за овакве идиотлуке.

 2. Nista novo to lezi u nas DNK da bacamo da svrljamo po fasade ama mi smo Varvari
  Srbin je cudan kad je van svoje zemlje sve postuje a kad je u svoju zemlju nista ne postuje.
  Zato treba komunalna policija da uvede prilicno debele kazne recimo kao ovo sto novine pisu 250Eura

 3. Ma Srbin i kada uđe u Merkator počne da govori ko Beograđanin i da bude kulturan i pažljiv kao Slovenac …ma čuvaj Bože kada slepac progleda….
  Šta komunalna policija čeka …..
  pa Srbin se seti bontona jedino kada mu u džep zakon uđe….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close