Društvo

Isključite svetla 25. marta, SAT ZA NAŠU PLANETU!

U subotu, 25. marta, gašenjem svetla od 20.30 do 21.30 sati, svi stanovnici sveta se mogu uključiti u najveću globalnu akciju.U Srbiji je prošle godine učestvovalo 85 gradova, među kojima je bio i Niš, 180 škola, 92 nevladine organizacije i 75 kompanija.

Suočavanje sa posledicama klimatskih promena mora postati naša realnost, a WWF (Svetska fondacija za prirodu (engl. World Wide Fund for Nature na to podseća i ove godine organizacijom desetog, jubilarnog “Sata za našu planetu.”

“Pozivamo sve gradove i opštine da se uključe u ovu akciju tako što će u subotu, 25. marta, od 20:30 do 21:30 sati isključiti javnu i dekorativnu rasvetu koja osvetljava glavne znamenitosti grada ili trgove,” navodi se u saopštenju ove ogranizacije.

Globalna akcija „Sat za našu planetu“, u svetu poznata kao Earth Hour, obeležiće se na svih šest kontinenata. U WWF-u veruju da će ove godine učestvovati još više zemalja nego prošle godine kada ih je bilo 178.

„Sat za našu planetu“ počeo je u Sidneju 2007. godine i do 2016. uključio je stotine miliona ljudi u 178 zemalja širom sveta i ušao u istoriju kao najveća globalna volonterska akcija ikad organizovana. www.earthhour.org.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com