Društvo

Ipak se nastavljaju protesti gradjana Niša zbog aerodroma

Umesto “zamrzavanja” protesta, u Nišu će narednih dana biti organizovana nova protestna okuplja zbog odluke Gradskog veća da aerodrom “Konstantin Veliki” bude ustupljen državi.

Sutrašnji protest zakazan je za 10 sati ispred Gradske kuće jer je za prepodne najavljen dolazak u Niš potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović, a narednih dana protesti će biti organizovani u 17 časova.

Okupljanja će biti svakodnevno organizovana na zahtev gradjana koji su danas, trećeg dana protesta burno reagovali na predlog da se protest “zamrzne” do dana održavanja Skupštine grada.

Predstavnici Nacionalne koalcije za decentralizaciju i Udruženog pokreta slobodnih stanara (UPSS) pokušali su da objasne okupljenim gradjanima da je odluka o privremenom prekidu protesta doneta zbog predstojećih praznika, ali okupljene Nišlije nisu prihvatile takav predlog.

Jovana Strahinjić iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju kazala je da će se organizacijom protesta i pitanjima aerodroma ubuduće baviti koordinacioni odbor koji su formirali predstavnici većeg broja organizacija civilnog društva, medju njima i predstavnici te koalicije i UPSS-a.

Đokica Jovanović, jedan od lidera Udruženog pokreta slobodnih stanara rekao je da je koordinacioni odbor danas okvirno definisao svoje zahteve.

“Tražimo da sednica Skupštine grada ne bude održana, da gradonačelnik i Gradsko veće podnesu ostavke, a da se na javnoj raspravi raspravlja o ekonomskoj opravdanosti ustupanja aerodroma državi”, rekao je Jovanović.

Sa današnjeg protesta upućen je poziv gradjanima da se sutra u što većem broju okupe ispred Gradske kuće.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com