Društvo

Intervju sa Vukom Karadžićem na festivalu “Nauk nije bauk”

Nauk nije bauk još jedna je prilika za studente Filozofskog fakulteta da praktično pokažu ono što su naučili, a za buduće studente izazov, da vide da na ovom fakultetu nije samo “golo” učenje nego da je jako važna ideja, kreacija i realizacija te ideje.

Ovaj fakultet će se na jedanaestom festivalu nauke predstaviti sa čak pet postavki. Dekan ovoseg fakulteta prof. dr Natalija Jovanović kaže da će posetiocima biti veoma zanimljivo ono što će prikazati Filozofski fakultet.

Prof. dr Natalija Jovanović, dekan Filozofskog fakulteta u Nišu; Foto: V.M.

“Sigurno će izazvati veliku pažnju postavka Departmana za komunikologiju i srbistiku. Studenti ove grupe radiće intervju sa Vukom Karadžićem koji će biti prikazan u 3D postavci. Za to su se pripremali i morali su da izrade mnoge stvari koje nisu u našem domenu rada i na kraju su uspeli i napravili nešto što će sigurno posetiocima biti interesantno”, rekla je Jovanović.

Osim Departmana za komunikologiju i srpski jezik, svoje veštine stečena na fakultetu prikazaće i Departman za istoriju, Departmani za pedagogiju, psihologiju, sociologiju i socijalni rad i studijska grupa za filozofiju.

“Svi su bili jako kreativni, imam utisak da su se takmičili ko će biti kreativniji. Na naše veliko zadovoljstvo svih pet postavki je dobilo pozitivnu ocenu. Tako će posetioci moći da posete naš “poliglot” kafe i da razgovaraju sa studentima Filozofskog fakulteta na više svetskih jezika. Osim razgovora, obezbedili smo i posluženje koje je vezano za zemlje za koje se jezike obučavaju naši studenti”, istakla je Jovanović.

Filozofski fakultet u Nišu; Foto: V.M.

Grupe za pedagogiju, psihologiju, sociologiju i socijalnog rada obaviće testiranje, pa će posetioci moći da saznaju nešto više o tome kako se odnose prema osobama koje su različite, svoj emocionalni status, kakvi su u partnerskim odnosima.

“Anketu će popunjavati online uz pomoć svog mobilnog telefona. Svako će moći da preuzme test, popuni, a rezultate tumačenja će dobiti od naših studenata i nastavnog kadra koji će biti tamo”, precizirala je Jovanović.

Filozofski fakultet u Nišu; Foto: V.M.

I za postavku Departmana za istoriju kaže da je jako zanimljiva, jer će prikazati različite spomenike urađene u 3D rezoluciji. Takođe će posetioci moći da vide istorijsko-turističke karte grada Niša.

“Uz pomoć figura posetioci će moći da se kreću i da rešavaju test, a na kraju ih čeka nagrada”, rekla je dr Natalija Jovanović.

Platonova pećina znanja Departmana za filozofiju će sigurno biti interesantna. Radi se o igri… odnosno odgovarajući na pitanja možete da se krećete po mapi i kroz Platonovu pećinu i na kraju ćete doći do prosvetljenja i važnih saznanja.

Jedanaesti festival nauke „Nauk nije bauk“ biće održan 24. i 25. maja u holu Elektronskog fakulteta u Nišu. Slogan ovogodišnjeg festivala je „Bez pauze!“, a organizatori su naveli da su ove godine više pažnje posvetili kvalitetu nego kvantitetu izlagača, te će ih biti ukupno 50, iz čitave Srbije, a tu će biti i gosti iz Makedonije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com