Promo

Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru UPISUJE BRUCOŠE – Ogranak u Nišu

Samo još nekoliko dana traje junski upis na Internacionalnom Univerzitetu u Novom Pazaru. Upis brucoša za školsku 21/22 organizovan je na nekoliko ogranaka širom Srbije ali i u Nišu. Predaja dokumentacije za junski upis je do 09. jula.

Niški ogranak ovog renomiranog univerziteta, koji neguje tradiciju već dve decenije, upisuje brucoše na sledećim departmanima:

PRAVNE NAUKE
Opšte pravo, 30 studenata
Pravo unutrašnjih poslova (kriminalistika), 30 studenata

EKONOMSKE NAUKE
Poslovna ekonomija, 25 studenata
Poslovna informatika, 25 studenata

PEDAGOŠKO – PSIHOLOŠKE NAUKE
Psihologija, 25 studenata
Vaspitač djece predškolskog uzrasta, 25 studenata

FILOLOŠKE NAUKE
Srpski jezik i književnost, 15 studenata
Engleski jezik i književnost, 30 studenata
Nemački jezik i književnost, 25 studenata

RAČUNARSKE NAUKE
Informatika, 25 studenata

UMETNOST
Likovna umetnost – slikarstvo, 10 studenata
Primjenjena umetnost – dizajn i modna kreacija, 15 studenata
Grafički dizajn, 15 studenata

O studijama na ovom Univerzitetu govorila je i UNINP master class: prof. dr. Branislava Vasić Rakočević.

Pravo upisa na prvu godinu studija imaju kandidati  sa završenom srednjom školom u trajanju od četiri godine.

Student po okončanju četvrte studijske godine, polaganjem završnog ispita, stiče diplomu o završenom prvom stepenu visokog obrazovanja (240 ESPB). Po završetku akademskih studija prvog nivoa studenti mogu da upišu  master studije u trajanju od jedne studijske godine, odnosno drugi stepen visokog obrazovanja (60 ESPB).

Po okončanju drugog stepena kandidati mogu upisati doktorske studije za sticanje zvanja doktor nauka– Ph.D. u trajanju od tri studijske godine (180 ESPB).

JUNSKI UPISNI ROK

Junski upisni rok počinje predajom dokumentacije kandidata od 10. juna do 09. jula.  Polaganje testa provere opštih znanja i testa specifičnih znanja obaviće se 10. jula a rezultati prijemnog ispita biće obavljeni 12. jula. Upis primljenih kandidata predviđen je za period od 12. do 17. jula.

SEPTEMBARSKI UPISNI ROK

Ovaj upisni rok počinje predajom dokumentacije kandidata od 23. avgusta do 17. septembra.  Polaganje testa provere opštih znanja i testa specifičnih znanja obaviće se 18. septembra a rezultati prijemnog ispita biće obavljeni 18. septembra. Upis primljenih kandidata predviđen je za period od 20. do 30. septembra.

Nakon objavljene rang liste, kandidati imaju pravo žalbe u roku od 24 sata od objavljivanja liste primljenih kandidata.

ŠKOLARINA

Školarina se može platiti u osam mesečnih rata. Ukoliko se ukupan iznos školarine uplati do 1. oktobra, kandidat stiče pravo na umanjenje celokupnog iznosa od 4%.

PRIJAVA

Kandidati prilikom prijavljivanja na konkurs podnose  Studentskoj službi Univerziteta originalne primerke ili overene fotokopije sledećih dokumenata:

1.      Svedočanstvo za sve razrede prethodno završene škole,
2.      Diploma o stečenom srednjem obrazovanju,
3.      Izvod iz matične knjige rođenih,
4.      Dokaz o uplati naknade za polaganje testa provere opšteg znanja i testa specifičnih znanja,
5.      Prijavni list koji se dobija u Studentskoj službi.

Kandidat na prijemni ispit donosi dokument za identifikaciju – važeću ličnu kartu ili pasoš.

ZAŠTO BAŠ UNIVERZITET U NOVOM PAZARU?

Internacionalni univerzitet integriše departmane sa modulima i studijskim programima shodno potrebama tržišta rada. Programe osnovnih, master i doktorskih studija IUNP-a karakteriše izvrsnost u nastavi, primena novih znanja i teorija, nastavni kvaliteti i učinkovitost.

Naša misija je da studenti u svojim zajednicama učestvuju u društveno-ekonomskom životu u mjeri koja će im omogućiti individualnu i širu društvenu dobrobit.

Intencija nastavnih planova i programa, kao i sveukupnog rada na Univerzitetu je ostvarivanje jednistva teorijskih i praktičnih znanja kao preduslova za sigurnu, profesionalnu i poslovnu karijeru.

Univerzitet prati evoluciju društvenih, obrazovnih, socijalnih i ekonomskih potreba.  Strateškim planiranjem ostvaruje interakciju sa javnim i privatnim institucijama u zemlji i regionu čime doprinosi njihovom razvoju.

Kabineti i učionice opremljeni su savremenim tehnološkim sredstvima: smart tablama, projektorima, Apple iMac računarima koje studenti svakodnevno koriste tokom nastave. Nastava se odvija i u jezičkoj laboratoriji koja je opremljena savremenim sredstvima za distance learning i prevođenje.

Tokom studija, student se osposobljavaju za samostalan praktični rad. Kroz nastavne aktivnosti, osim teorijskih, studenti stiču i znanja primjenjiva u praksi. Referentni profesori i saradnici kvalitetnim naučnim radom i stalnom dostupnošću uspješno vode studente kroz proces sticanja znanja.

Nastavne sadržaje upotpunjuju vannastavne aktivnosti. Kroz Centre koji djeluju na Univerzitetu studenti spajaju obrazovne i kreativne potencijale definišući svoj profil uspješnog diplomca.

Više informacija možete dobiti na sledećim adresama:

Niš | Bul. Sv. cara Konstantina 80- 86 |  +381  18 550 111;  550 033

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru možete da zapratite i na društvenim mrežama.

FACEBOOK i INSTAGRAM

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com