Kultura

Internacionalne balkanske igre u Nišu

U subotu 3. marta 2018.godine u 11.00 sati u Narodnom pozorištu Niš biće održan INTERNATIONAL BALKAN MUSIC ARTS & DANCE OLYMPIAD – MEDIANA GRAND CUP 2018.

Ovu manifestaciju organizuje Balkanska Alijansa u saradnji sa Gradskom opštinom Medijana Svetskom alijansom za umetnost i igru iz Moskve uz podršku Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu, Društva srpsko-ruskog prijateljstva i ruskih sunarodnika „Naisus“ – Niš, Međunarodne omladinske alijanse, Federacije za prijateljstvo sa narodima Rusije i Fondacije OND „Slavjani“ iz Bugarske .

Centralna manifestacija je „Parada zastava“ koja počinje u 13.00 sati.

“Pozivamo roditelje da dovedu decu i uživaju u brojnim plesovima kojima će se predstaviti, ali i takmičiti učesnici iz Srbije, Bugarske, Rusije, Republike Srpske, Grčke, Rumunije i drugih zemalja”, poručuju iz opštine Medijana i dodaju da je ulaz besplatan.

Inače, 2018. godina, posebno je značajna za grad Niš kao godina jubileja u kojoj se obeležavanja 140 godina oslobođenja od Osmanlijskog carstva 1878. godine.

Ovom značajnom datumu posvećeno je i osnivanje prvog projekta Olimpijade umetnosti i igre u Nišu gde će u velikom broju nastupiti balkanski šampioni prethodnih Olimpijada – deca i omladina balkanskog regiona, Evrope i Rusije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com