Društvo

Interesovanje za preventivne preglede ne jenjava

Krcati hodnici novog niškog Kliničkog centra, uvek u dane besplatnih preventivnih pregleda koje već šesti put organizuje Ministarstvo zdravlja.

Mnoge Nišlije prvi put su u ovim ordinacijama. Neki od njih pak rado dolaze da provere kakvog su zdravlja.

Ovog vikenda radili su se kardiološki i oftamološki pregledi, merenje nivoa šećera u krvi i analize krvi na tumor markere prostate za muškarce i tumor markere jajnika za žene.

Ministarstvo zdravlja svakog meseca predlaže preglede na osnovu rezultata ispitivanja i postojećih statističkih podataka kojima raspolaže Institut za javno zdravlje.

“Interesovanje je prema očekivanjima. Do deset sati prošlo je 600 Nišlija, što pokriva više od hiljadu pregleda. Preglede bira Ministarstvo zdravlja, prema istraživanjima Instituta za javno zdravlje”, rekao je Vlada Ćosić, pomoćnik generalnog direktora Kliničkog centra Niš

Šesti krug besplatnih preventivnih pregleda Ministarstvo zdravlja organizuje u cilju rane dijagnostike i prevencije bolesti.

U ovih šest meseci koliko se ova akcija održava pregledano je blizu 100 hiljada građana, a  više od dve hiljade upućeno je na dalja ispitivanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com