Društvo

Intenzivirani radovi na “Koridoru mira”, koji će od Niša da napravi ozbiljan saobraćajni čvor

Radovi na auto-putu Niš – Merdare su intenzivirani tako da ministar saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović očekuje da će za dve godine biti završen prvi deo puta, odnosno da će se spojiti Prokuplje i Niš najkvalitetnijom saobraćajnicom, a onda nastaviti dalje do Kuršumlije. On je obišao radove na auto-putu i rekao da je primarni cilj da se poveže Prokuplje i Kuršumlija sa Nišem i centralnom Srbijom. Tek nakon toga, ocenio je ministar, možemo da radimo na tome da ovde dođu ozbiljni invenstitori, tercijalne industrije, da plate značajno porastu.

 

“Koridor koji mora da donese veliki ekonomski rast za ceo ovaj deo zemlje, koji mora od Niša da napravi ozbiljan saobraćajni čvor i da nas poveže sa našom braćim na Kosovu i Metohiji, a najveći ekonomski rast, najveće investicije i najveći priliv turista moraju da ostvare Prokuplje i Kuršumlija”, rekao je Momirović.

Ovi radovi se izvode zahvaljujući evropskim partnerima koji su izdvojili velika bespovratna sredstva.

SOTIROVSKI: PONOVO OTVARAMO SLOBODNU ZONU

Izgradnjom autoputa “Mira” Niš će svakako dobiti treći krak Koridora 10. Nama je to kao gradu od velikog značaja ne samo jer ćemo bolje povezati industrijsku zonu Niš, Prokuplje i Kuršumliju, već i zbog mogućnosti da otvorimo ponovo Slobodnu zonu koju smo imali. Veliki je značaj i za turizam, jer ćemo povezivanjem Nišavskog i Topličkog okruga  dobiti osnovu za buduću turističku regiju. Što se tiče privrede, kada imate sutradan ovakav auto-put , modernu investiciju, svakako da će nam luka Drač biti najbliža luka to će našim investitorima mnogo značiti”, istakla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Predsednik opštine Merošina Saša Jovanović je rekao da ovaj autoput mnogo znači njegovoj Opštini, pošto se upredo sa njim radi i magistralni put Merošina – Prokuplje.

“Poboljšaćemo stanje na putevima i prevoz naših građana, što će sigurno privući i nove invenstitore koji su nama jako značajni, jer smo mi mala i nerazvijena Opština”, kazao je Jovanović.

Gradonačelnik Prokuplja Milan Ranđelović je istakao da je ovaj autoput  veoma značajan za Prokuplje jer je trenutno sav saobraćajni tranzit skoncentrisan na centar grada.

ANTIĆ: INTENZIVIRANI RADOVI, ZAVRŠETAK MOGUĆ PRE ROKA

Aleksandar Antić, direkor Koridora Srbije

“Mi smo sa kompanijom “Štrabak”, izvođačem radova, definisali da imamo najbolji mogući kvalitet izvedenih radova, a po ozbiljnosti te kompanije i iskustvu koje imamo sa njima, mi smo uvereni da će oni sve radove izvesti u skladu sa Ugovorom i pre ugovorenog roka”, naglasio je direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

On nije želeo da licitira datumima, ali je ipak rekao da je rok za završetak radova je 25. jul 2023. godine.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

 1. Mi Nišlije smo već u čvoru, ne možemo da izađemo na autoput sa jednog kraja na drugi bez da platimo.
  A država Beograd može 80 km na autoput da se vozi i nikom ništa.
  Napravili su gužvu u grad od kad su nas zarobili sa nove naplatne rampe
  A vi Nišlije kako ste?

  1. Свака част, тачно тако. Нишки политичари су брука и срамота за град и шта су дозволили.Плаћамо с једног на други крај града пролазак. И друга јако битна ствар за “министра” Ниш је чвориште путева био још пре 2.000 год….

 2. Ako rade ovim tempom ( odnosno ne rade) , završiće za 10 godina .
  Oba mostića u (Merošini i Jugbogdanovcu) su počeli da rade pre 2 meseca i nisu završili . Samo usporavaju saobraćaj .
  Jadan narod trpi !

 3. Ako put Mira pravite kao deo puta Knjazevac- Zajecar, bice zavrsen da 2035 godine. Tiko o vasoj gradnji. Tri godine niste u stanju da zavrsite 25 km

 4. Ako put Mira pravite kao deo puta Knjazevac- Zajecar, bice zavrsen da 2035 godine. Toliko o vasoj gradnji. Tri godine niste u stanju da zavrsite 25 km

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com