Zdravlje

Institutu za lečenje i rehabilitaciju „Niška Banja“ akreditacija na sedam godina

Institut za lečenje i rehabilitaciju  „Niška Banja“ danas je svečano dobio akreditaciju na sedam godina od strane Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, što će doprineti novim mogućnostima, kada je reč o zajedničkim projektima sa drugim akreditovanim zdravstvenim ustanovama.

„Proces je trajao više meseci i zahtevao dosta napora i ulaganja kako bi se pripremila celokupna dokumentacija za spoljnu proveru od strane Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije. To je značilo da Institut treba da ispuni visoke standarde u svim svojim delatnostima pružanja zdravstvenih ustanova, i spoljna evaluacija je pokazala da smo ispunili visoke standarde u svim delatnostima našeg rada, tako da smo dobili sertifikat na sedam godina, što je veoma značajno. Sama akreditacija nam pruža i nove mogućnosti za konkurisanje za nove projekte i saradnju sa drugim zdravstvenim ustanovama koje su akreditovane”, rekla je direktorka Instituta “Niška Banja”, prof.dr  Marina Deljanin Ilić.

Predstavnik Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, naglasio je da je period od sedam godina najduži na koji se dodeljuje akreditacija.

Foto: N.P.

“To znači da se ustanova prilagodila našim nacionalnim standardima na vrlo visokom nivou i da je bezbednost pacijenata na najvišem nivou. Ovo je jedini tako formiran institut, što se tiče rehabilitacije i lečenja, koji je dobio akreditaciju na sedam godina. Poenta je da se nastavi sa takvim radom. Ovde smo podigli sistem na viši nivo i potrebno je održavati ga i raditi na njemu”, kazao je Vlado Davkovski.

560 posteljaje kapcitet Intituta u Niškoj Banji, a trenutna popunjenost je oko 90%.

Podsetimo, u okviru instituta radi i welnes centar, a nedavno je adaptirani i bazen 3 koji predstavlja novu ponudu zajedno sa slanom sobom , saunom, raznim masažama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com