Zdravlje

Institut Niška Banja obeležio 53 godine rada

Svečanom akademijom Institut Niška Banja obeležio je 53 godine rada i 44 godine postojanja stacionara Radon. Od nabavke nove opreme, do naučno-istraživačkog rada, postignuti su sjajni rezultati na svim poljima, istaknuto je na svečanoj akademiji.

“Preko 12 hiljada pacijenata je boravilo u ovom Institutu, a urađeno je i preko 50 hiljada dijaknostičkih procedura iz kardiologije, preko 122 hiljade terapijskih procedura, zatim ambulantnih pregleda iz kardiologije preko 40 i nešto hiljada, iz reumatologije oko 17 hiljada”, istakla je prof. dr Marina Deljanin Ilić, direktor Instituta Niška Banja.

Institut Niška Banja poznat je po izuzetnom medicinskom tretmanu za kardiovaskularne i reumatske bolesnike.

“Južno od Beograda mi smo najeminentnija ustanova za lečenje takvih bolesnika. U našim specijalističkim ambulantama, samo ove godine, pregledano je 24 hiljade bolesnika”, poručio je dr Bojan Ilić.

Kako je poručeno na svečanoj akademiji, za narednu godinu u planu je kupovina novog ultrazvučnog aparata, novog rendgena, obnavljanje liftova i smeštajnih kapaciteta u Radonu.

U toku je i renoviranje bazena broj 3, u okviru koga će se, naredne godine, nalaziti terapijski blok, a biće otvoren i za komercijalne svrhe.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com