Društvo

Inspektori utvrdili: U Upravi za građevinarstvo poštuju se mere zaštite

Postupajući po prijavi Sindikata Gradske uprave u Nišu, koji je tražio da se ispita odgovornost Marine Živulović Petrović, načelnice Uprave za građevinarstvo, zbog navodnog nepoštovanja epidemioloških mera, republičke inspekcijske službe su, posle kontrole koja je trajala tri nedelje, utvrdile da se u Upravi poštuju preventivne mere i da gužvi nema.

Na zvaničnom sajtu grada Niša objavljeno je saopštenje inspekcijskih službi, koje prenosimo u celini.

Na osnovu nalaza republičkih inspekcijskih službi utvrđeno je da se u Upravi za građevinarstvo Grada Niša, ulica Generala Tranijea 10, poštuju preventivne mere zaštite radi sprečavanja širenja epidemije zarazne bolesti КOVID-19 u skladu sa Planom preventivnih mera i Pravilnikom o preventivnim merama za bezbedan i zdrav rad zaposlenih.

U inspekcijskom nadzoru utvrđeno je da su zaposlenima izdate medicinske maske i po četiri zaštitne pamučne maske, rukavice i viziri, određen je korona redar koji kontrološe sprovođenje mera.

Zaposlenima se meri temperatura pri dolasku na posao i pri odlasku, na ulazu se nalazi dezobarijera, obezbeđeno je dezinfekciono sredstvo na ulazu i punktovima, a radnici se upisuju i ispisuju na podestu stepeništa prizemlja i prvog sprata, kao i neposredno ispred hodnika prvog sprata.

U zgradi u ulici Generala Tranijea 11a ne stvara se gužva sa drugim radnicima pri ispisivanju ispred kancelarije načelnice Uprave za građevinarstvo, jer je dozvoljen ulazak po dva zaposlena koji kontroliše portir. Zaposleni stoje u redu jedan iza drugog sa maskama na licu, nalaz je inspekcijskih službenika u vanrednom inspekcijskom nadzoru koji je obavljen pri kraju radnog vremena.

Podsećamo, Sindikat Gradske uprave je 18. marta ove godine podneo prijavu protiv načelnice Uprave za građevinarstvo Marine Živulović Petrović, zbog nepoštovanja epidemioloških mera i problema u organizaciji rada. Prijavu su podneli Gradskom štabu za vanredne situacije, Komunalnoj miliciji, Gradskom veću, sanitarnoj i inspekciji rada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Vrana vrani ne vadi oči. Začudio bih se da je drugačije. Korupcija, kalemari polupismeni koji rade taj posao su pokazali ko su.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com