Ekonomija

Inspekcijski nadzor u susret novim investicijama u Gradskoj opštini Palilula

U okviru aktivnosti na rešavanju problema fekalnih otpadnih voda u naselju Gradske opštine Palilula „Ledena stena“ i uređenju pružnih pravaca Niš-Međurovo, Niš – Niška Banja , predsednik Gradske opštine Palilula Bratislav Vučković primio je rukovodioca republičke inspekcije za poslove železnice mr Dragišu Elezovića, rukovodioca republičke inspekcije za državne puteve Sašu Draganovića i šefa sekcije za održavanja pruga Niš, Ivana Stevčića.

U razgovoru o održavanju pružnih prelaza, uređenju pružnih pravaca, ispuštanju fekalnih voda i saradnji sa opštinom Palilula učestvovao je i šef Odseka za imovinske poslove Uprave Gradske opštine Palilula Vojkan Tričković.

Delegaciju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture – Sektor za inspekcijski nadzor i Železnica Srbije, predsednik opštine Palilula upoznao je sa aktuelnim problemima koji su prisutni u ovoj oblasti.

„Najvljeno je iz Ministarstva finansija da će ovog meseca biti raspisan međunarodni tender za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Nišu. Ovaj projekat izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda, vredan više od 50 miliona evra, već nekoliko decenija je na dnevnom redu lokalnih vlasti. Projekat obuhvata sanaciju oko 4 kilometara postojećih kolektora, oko 20 kilometara novih, oko 26 kilometara nove kanalizacije u selima, pumpne stanice na mreži, izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Ciganski ključ i prečišćavanje otpadnih voda na VTP Medijana’’- kazao je Vučković.

Foto: V. P.

Nakon što je urađena projektna dokumentacija, stekli su se preduslovi da se ovaj tender raspiše i krene sa radovima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com