DruštvoVirus Korona

Inspekcije Nišavskog okruga već izdale nekoliko kazni za nepoštovanje mera

Veliki broj kontrola obavile su sve inspekcijske službe Nišavskog upravnog okruga u toku prošle nedelje. Samo je Komunalna milicija obavila nešto preko 500 nadzora, dok je Sanitarna inspekcija izdala i nekoliko kazni.

Pojačan zajednički nadzor i koordinisani rad inspekcijskih službi i drugih ovlašćenih uprava i institucija na teritoriji Nišavskog okruga već je najavljen, a sada se sprovodi u delo. Svi će koordinisano i zajedničkim snagama, prema nedeljnom planu, kontrolisati ugostiteljske objekte, javni saobraćaj, sportske centre, trgovinske lance i maloprodajne objekte.

„U toku prošle nedelje Sanitarna inspekcija kaznila je korona redara u jednom trgovinskom oobjektu sa 30.000 dinara, izdate su i dve kazne od po 5000 dinara za nenošenje maski u javnom gradskom saobraćaju“, rekli su Niškim Vestima u Nišavskom upravnom okrugu.

Kontrola je spovedena u većim ugostiteljskim objektima, trgovinskim lancima i drugim prodavnicama, ali su se pratila i okupljanja ljudi na organizovanim koncetima, na zatvorenom i otvorenom prostoru, na vašarima, sajmovima, sportskim događajima i drugim skupovima različitog karaktera.

„Tržišna inspekcija obavila je 12 kontrola u Tržnim centrima, 28 u velikim trgovinskim lancima i drugim prodavnicama i 17 u salima za iznajmljivanje u kojima su se održavale svadbe, rođendani, sahrane. Kontrolu ugostiteljskih objekata i trgovine obavljale su i Veterinarska i Poljoprivredna inspekcija“, navode u Nišavskom upravnom okrugu.

Kontrolu mera obavljaju i sve Komunalne inspekcije Gradskih opština.

„Komunalna inspekcija GO Medijana izdala je ukupno tri kazne, dve za dezobarijere i jednu za nenošenje zaštitnih maski“, ističu.

Prema najavama načelnika Nišavskog upravnog okruga Petra Babovića, inspekcije će se ukrštati i u narednom periodu pojačano kontrolisati poštovanje mera koje je propisao Krizni štab. Najavljuje i pojačani nadzor sala za veselja i poziva sve građane na odgovornost najpre prema sebi, a onda i prema svojim bližnima, jer će samo na taj način biti izbegnute neprijatne situacije, ali i kazne koje izdaju inspekcijski organi prilikom uočenih nepravilnosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Samo dve kazne za nenosenje maski u gradski prevoz???? Ocigledno da komunalna ne radi svoj posao kako treba.. Pojave se oko 11h na trg slikaju 45min smena i posle oko 17h isto mesto 45min smena i naravno retko kog uhvate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button