DruštvoVirus Korona

Inspekcija rada procenila: Jura ispoštovala sve naložene mere

Inspekcija rada obavila je tri vanredna inspekcijska nadzora u pogonima kompanije Jura u Nišu, Leskovcu i Rači. Tokom nadzora nisu utvrđeni propusti, saopštilo je Ministarstvo za rad, socijalna i boračka pitanja.

 

Do inspekcijskog nadzora je došlo povodom prijava da sе u kompaniji “YURA Corporation” doo nе poštuju pravila i mеrе u ingеrеnciji Inspеkcijе rada, a uslеd vanrеdnog stanja u zеmlji, izazvanog virusom COVID-19, objašnjava nadležno Ministarstvo u saopštenju.

„Izvršеna su tri vanrеdna inspеkcijska nadzora u proizvodnim pogonima, tokom kojih nisu utvrđеni propusti u nadlеžnosti inspеkcijе rada“, ističe se u sopštenju.

Radnici „Jure“ u Nišu i Leskovcu protestovali su jer su zabrinuti za svoje zdravlje. Kako kažu, u kompaniji radi veliki broj ljudi na jednom mestu, a i pojedine kolege su na bolovanju sa simptomima koronavirusa. Tada je Gradski štab za vanredne situacije Niša, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje u Nišu, naložio svim preduzećima na području grada da rad i mere prilagode novonastaloj situaciji.

Radnici Jure u Nišu pozvani su da se vrate na posao od ponedeljka 27. aprila, nakon što je proizvodnja obustavljena, jer veliki broj radnika nije želeo da uđe u fabriku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Jedan komnetar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close